Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mursijeva vlada prvič odobrila gradnjo koptske cerkve

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 06. 2013 / 14:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mursijeva vlada prvič odobrila gradnjo koptske cerkve

Pred tem so prošnjo za gradbeno dovoljenje sedemnajst let prelagali iz enega v drug predal.

V Egiptu so prvič po nastopu predsednika Mohameda Mursija odobrili gradnjo koptske cerkve. Kot je minuli konec tedna poročala vatikanska agencija Fides, naj bi postavili cerkev v kraju Nubaria na severu države. Posebno dovoljenje egiptovskega predsednika so minuli četrtek objavili v tamkajšnjem uradnem listu.

Z obravnavo prošnje za gradbeno dovoljenje so oblasti pred tem zavlačevale kar sedemnajst let, kot poroča Fides s sklicevanjem na krajevne vire. Tajnik koptskega patriarha Tavadrosa II., Makari Habib, je odločitev predsednika pozdravil z velikim veseljem.

Mursi je bil za egiptovskega državnega poglavarja izvoljen konec lanskega junija, kot kandidat Muslimanske bratovščine. Koptski kristjani predstavljajo največjo nemuslimansko skupnost v Egiptu. Njihov delež med 80 milijoni državljanov naj bi bil med petimi in dvanajstimi milijoni. Od padca režima Hosnija Mubaraka so kopti vedno pogosteje tarče napadov islamskih skrajnežev. Aprila letos je na območju koptske stolnice v Kairu prišlo do nasilnih spopadov med muslimani in kopti, pri čemer sta bili ranjeni dve osebi, več kot osemdeset pa je bilo ranjenih.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh