Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Muslimani vstopajo v mesec ramazan

Za vas piše:
M. M.
Objava: 01. 04. 2022 / 14:39
Oznake: Vera, Postni čas
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2022 / 14:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Muslimani vstopajo v mesec ramazan
Letošnji ramazan bo trajal 30 dni. FOTO: REUTERS

Muslimani vstopajo v mesec ramazan

Muslimanski verniki z današnjim sončnim zahodom začenjajo mesec ramazan, ki bo trajal do nedelje, 1. maja, ko se zaključi s sončnim zahodom.

V tem času muslimani izpolnjujejo tretjo praktično dolžnost – dolžnost posta, ki je vernikom in vernicam zapovedan od 183. do 185. stavka drugega kur’anskega poglavja, so pred začetkom ramazana v sporočilu zapisali v Islamski skupnosti v Sloveniji.

Post kot najvišja stopnja pobožnosti

Kot pravijo, gre za blagoslovljeno obdobje, »ki nam ga Vzvišeni Bog vsako leto podarja z namenom krepitve bogoslužja. Ramazan, mesec posta, je čas Božjega napotila, Božje rešitve in Njegove milosti. Post je med drugim najvišja stopnja pobožnosti in dokaz resničnega verovanja, brez dvoličnosti in dvojne morale.«

Poleg Ljubljane bodo aktivnosti organizirali tudi v Mariboru, Kopru, na Jesenicah, v Velenju, Celju, Trbovljah, Novem mestu, Krškem, Kočevju, Postojni, Sežani, Ajdovščini, Novi Gorici, Tržiču, Škofji Loki, Kranju in Izoli.

Prošnja za odpuščanje

V Islamski skupnosti poudarjajo, da je ramazanski čas najboljše obdobje v letu, »v katerem se lahko ozremo nazaj in se soočimo sami s seboj ter izrečemo molitev vzvišenemu Bogu ter Ga prosimo za odpuščanje za vsa slaba dejanja, ki smo jih zagrešili, kot tudi, da nas nagradi za vse, kar smo dobrega naredili sebi in drugim.«



Nalaganje
Nazaj na vrh