Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Bralnih mišicah o Jezusovem rojstvu

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 20. 12. 2016 / 09:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Bralnih mišicah o Jezusovem rojstvu

Otroci so se na Bralnih mišicah pogovarjali, kako bi bilo, če bi šli med pastirje v Betlehemu.

Božič je pred vrati in otroci so se na Bralnih mišicah v soboto, 17. decembra, z avtorjema stripa Božji zaklad Davidom Ahačičem in Juanom Juvančičem pogovarjali, kako bi bilo, če bi tudi oni šli med pastirje v Betlehemu. Junaka iz stripa Božji zaklad Ana in Tomi sta se namreč ob branju čudežnega Svetega pisma znašla na začetku Nove zaveze: na betlehemskih poljanah pri pastirjih, ko jih je obiskal angel in jim oznanil veliko veselje.

Otroci se o veri lahko veliko naučijo ne samo iz Svetega pisma in tega, kar slišijo pri maši ali verouku, temveč tudi iz knjig z versko vsebino, ki jih pritegnejo s svojo vsebino in ilustracijami.



David Ahačič, mladi pisatelj in kulturnik, urednik na založbi Družina, je otrokom povedal, da sta idejo za strip razvila skupaj z ilustratorjem Juanom Juvančičem, ki se je iz Argentine pred nekaj leti preselil v Slovenijo. V Buenos Airesu se je že ukvarjal z ilustriranjem risank za Cartoon Network. Dejal je, da so ilustrirali tudi npr. Smrkce, ampak samo črno-bele linije, barvali pa so jih v ZDA in naredili dokončno animacijo. Zaradi njegovega znanja so tudi ilustracije v stripu Božji zaklad zelo živahne, ves čas se nekaj dogaja, besedila pa je manj. Zato je strip zelo primeren tudi za majhne otroke, saj lahko že iz ilustracij »preberejo« zgodbo. Strip odlikuje tudi smisel za humor, ki ga razumejo tudi otroci.



Juvančič je otrokom kar na tleh pokazal, kako nastane ilustracija: naredil jim je pobarvanko: Marijo z Detetom ter Ano in Tomija iz stripa. Otroci lahko na razglednice z motivi iz stripa tudi kaj narisali, starši pa dopisali naslov. Te razglednice bodo v tem tednu prejeli njihovi sorodniki in prijatelji v poštni nabiralnik kot voščilo. Znamke smo prilepili na založbi Družina. Ko pa že govorimo o znamkah, družine so si lahko ogledale tudi razstavo slovenskih božičnih znamk v galeriji Družina.



Bralne mišice so bile ustvarjalne, vesele in v adventnem vzdušju. Na založbi Družina smo hvaležni, da se starši vselej odzovejo vabilu na Bralne mišice. Tam drug drugega spodbujamo k branju in k verski vzgoji otrok, že tretjo sezono Bralnih mišic pa je med nami in obiskovalci že nastala skupnost. Vabimo vas, da se nam na Bralnih mišicah pridružite v novem letu tudi vi!



Foto: Tatjana Splichal

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh