Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na čelu RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 04. 2021 / 12:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.04.2021 / 14:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na čelu RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough

Na čelu RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough

Kot ključen izziv je izpostavil ustvarjanje razmer za dolgoročno finančno stabilnost zavoda.

Andrej Grah Whatmough je nekdanji predsednik Nadzornega sveta RTV Slovenija. FOTO: Adrian Pregelj/RTV Slovenija



Z minulo nedeljo je vodenje RTV Slovenija kot generalni direktor prevzel nekdanji predsednik njenega nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough, ki je na tem mestu nasledil Igorja Kadunca. Ta se je potegoval za še en mandat, a izpadel že v prvem krogu, medtem ko je v januarskem drugem Grah Whatmough z 18 glasovi proti devetim premagal še direktorico TV Slovenija Natalijo Gorščak.

Kdo je novi generalni direktor?

V Veliki Britaniji rojeni Andrej Grah Whatmough (1985) se je leta 1994 z družino vrnil v Slovenijo in leta 2007 diplomiral na ljubljanski pravni fakulteti. Dosedanje delovne izkušnje je, kot je zapisano v sporočilu za javnost, pridobival predvsem na področjih prava in financ. Leta 2015 je bil izvoljen za člana Nadzornega sveta RTV Slovenija, na čelo katerega je prišel dobri dve leti pozneje.

Zahtevno delo tudi zaradi resnega finančnega položaja

»Vodenje prevzemam v zelo zahtevnih časih, ne le zaradi zaostrenih epidemičnih razmer, temveč tudi zaradi resnega finančnega položaja javnega servisa,« je izpostavil novi generalni direktor in kot prvo in ključno zadolžitev izpostavil ustvarjanje razmer za dolgoročno finančno stabilnost zavoda in za nemoteno opravljanje poslanstva največjega slovenskega medijskega zavoda v družbi.

Dokazovati se in se prilagajati

»V današnji zahtevni medijski krajini se mora RTV Slovenija nenehno dokazovati ter prilagajati potrebam in zahtevam javnosti, slediti tehnološkemu napredku in novim načinom spremljanja vsebin, pritegniti nove poslušalce, gledalce in bralce ter prilagajati način podajanja vseh vsebin novim razmeram,« je ob prevzemu nove funkcije še poudaril Andrej Grah Whatmough.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh