Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Na cesti nisi nepremagljiv. Si najbolj ranljiv.«

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 06. 06. 2022 / 16:44
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.06.2022 / 16:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Na cesti nisi nepremagljiv. Si najbolj ranljiv.«
Slogan kampanje. FOTO: Spletna stran Javna agencija RS za varnost prometa

»Na cesti nisi nepremagljiv. Si najbolj ranljiv.«

Za večjo varnost voznikov enoslednih motornih vozil so v Agenciji za varnost prometa za trimesečno poletno obdobje pripravila posebno kampanjo na medkrajevnih avtobusnih linijah. Na kampanjo bo opozarjal slogan »Na cesti nisi nepremagljiv. Si najbolj ranljiv.«

Opozorilo na zadnji strani šestih avtobusov od sredine junija do sredine septembra bo vidno vsem udeležencem v prometu. S sloganom »Na cesti nisi nepremagljiv. Si najbolj ranljiv.«, ki je ključen v letošnji kampanji za varnost motoristov in mopedistov, bodo opremljeni avtobusi na linijah, ki so med motoristi še posebej priljubljene, so sporočili z Agencije za varnost prometa.

Kje bo možno opaziti avtobuse?

Od sredine tega tedna bodo lahko motoristi in drugi vozniki motornih vozil medkrajevne avtobuse srečali na naslednjih cestnih povezavah:

Gorenjska smer: Ljubljana – Škofja Loka – Kranj – Radovljica – Lesce – Bled – Bohinj in nazaj

Obala: Koper – Izola – Strunjan – Lucija – Portorož – Piran in nazaj do Kopra

Notranjska-Kraški rob: Logatec – Kalce – Postojna in nazaj

Goriška: Nova Gorica – Kanal – Tolmin – Kobarid – Bovec in nazaj

Kras: Ljubljana – Postojna – Divača – Črni Kal in nazaj

Notranjsko-cerkljansko-tolminska smer: Ljubljana – Logatec – Idrija – Cerkno – Tolmin in nazaj

236 nesreč, tri smrtne žrtve

Do 28. maja je bilo po podatkih agencije 236 prometnih nesreč z udeležbo voznikov enoslednih motornih vozil, v katerih so umrli trije vozniki enoslednih motornih vozil oziroma 70 % manj kot v enakem obdobju lani (10 umrlih voznikov). Za četrtino manj je bilo tudi hudo telesno poškodovanih in tri odstotke manj lažje telesno poškodovanih.

»Beležimo tudi za 12 % manj prometnih nesreč z udeležbo motoristov in mopedistov, pri čemer Agencija za varnost prometa izpostavlja, da tudi letos delež prometnih nesreč, ki jih povzročijo vozniki enoslednih motornih vozil sami, znaša 65 % (lani 64,5 %).«

Preventivna akcija do nedelje

Nacionalna preventivna akcija za večjo varnost motoristov in mopedistov sicer poteka v tem tednu še do 12. junija. »V tem času kot tudi v ostalih poletnih mesecih lahko vozniki pričakujejo poostren nadzor Policije na relacijah, ki jih vozniki motornih koles najpogosteje uporabljajo,« še dodajajo na Agenciji.



Nalaganje
Nazaj na vrh