Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na dan Slomškove ustanove zbrali več kot 22.000 evrov

Objava: 20. 03. 2009 / 08:31
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na dan Slomškove ustanove zbrali več kot 22.000 evrov

Radio Ognjišče je minulo sredo v sodelovanju s Slomškovo ustanovo že tradicionalno pripravil Dan Slomškove ustanove, s čimer so želeli zbrati sredstva za dijake iz socialno šibkejših družin (dogodek smo napovedali tudi na naši spletni strani). Program Radia Ognjišče je ves dan potekal iz škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru. V tem času so na posebni telefonski številki za dijake iz socialno šibkejših družin zbrali več kot 22.000 evrov.

Celodnevni prenos so sklenili s koncertom iz škofijske gimnazije Antona Martina Slomška, ki so ga pripravili dijaki vseh štirih katoliških gimnazij. Dan Slomškove ustanove je pozdravil tudi mariborski nadškof in metropolit Franc Kramberger, ki je izpostavil,'da na spomeniku pred Slomškovo stolnico stoji napis Anton M. Slomšek, prvi mariborski škof, narodni buditelj, vzgojitelj in pisec. Osrednje mesto med temi navedki ima ravno vzgojitelj. In Slomšek je pravzaprav izredna pedagoška osebnost med našim ljudstvom na tedanjem Koroškem in Štajerskem – o tem ne dvomijo tudi naši veliki šolski strokovnjaki, pedagogi,' je povedal mariborski nadškof, ki je v Slomškovem letu še posebej ponosen na uspehe Slomškove ustanove.

Direktor zavoda Antona M. Slomška in predsednik uprave Slomškove ustanove Ivan Štuhec pa je v enem od radijskih prenosov za Radio Ognjišče razložil princip delovanja Slomškove ustanove: Slomškova ustanova zbira sredstva, ki jih potem razdeli med posamezne gimnazije, te pa potem konkretno iščejo socialno šibke v svoji ustanovi. Če imajo svoj interni štipendijski sklad, kakor ga ima Šentvid, pa škofijska gimnazija v Mariboru in želimeljska gimnazija, Slomškova ustanova daruje sredstva v ta sklad in potem vsaka šola ve, s kakšnimi sredstvi razpolaga tisto leto, za katero razpiše štipendije.

Več o dnevu Slomškove ustanove si lahko preberete in ogledate na spletni strani http://radio.ognjisce.si in http://mb.rkc.si.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh