Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Dunaju zavržejo toliko kruha, da bi z njim nahranili ves Gradec

Roman Globokar
Za vas piše:
Roman Globokar
Objava: 05. 11. 2012 / 12:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Dunaju zavržejo toliko kruha, da bi z njim nahranili ves Gradec

Na letnem srečanju bioetikov Srednje Evrope so se spraševali, kakšno naj bo evropsko kmetijstvo, da bo pridelalo dovolj zdrave hrane, in s posegi ne bo povzročalo škode prihodnjim rodovom.

V Zagrebu je bilo od 19. do 21. oktobra šesto letno srečanje Združenja bioetikov Srednje Evrope s temo: Bioetični pogled na prihodnost kmetijstva v Evropi.

Temeljno vprašanje je bilo, kakšno naj bo kmetijstvo v prihodnje, da bo pridelalo dovolj hrane, ki bo tudi zdrava, in da s svojimi posegi v naravno okolje ne bo povzročalo škode, ki bi jo občutili tudi prihodnji rodovi.

Prof. Sigrid Müller z Dunaja, ki vodi katedro za moralno teologijo, je poudarila, da je naloga teologije, da spodbuja sanje o svetu, v katerem nihče ne bo stradal, kjer bodo sadovi zemlje zdravi in kjer bo omogočeno kvalitetno življenje tudi prihodnjim generacijam.

Prof. Virt je šokiral z izjavo, da na Dunaju zavržejo na dan toliko kruha, da bi lahko z njim ta dan nahranili vse prebivalce Gradca. Na koncu je poudaril, da žal politiki v evropskem parlamentu ne sledijo vedno mnenju in priporočilom etične komisije, ampak ima veliko večji vpliv ogromno število lobistov v evropski prestolnici.


Več: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/48D9DB66F56C4FD9C1257AA1002F1464?OpenDocument


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh