Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na evharistični kongres v Dublinu v papeževem imenu kardinal Ouellet

Objava: 10. 04. 2012 / 14:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na evharistični kongres v Dublinu v papeževem imenu kardinal Ouellet

Prefekt vatikanske Kongregacije za škofe junija potuje na Irsko.

Kardinal Marc Ouellet, sedeminšestdesetletni prefekt vatikanske Kongregacije za škofe, je bil imenovan za osebnega papeževega odposlanca na petdesetem evharističnem kongresu v Dublinu, so minulo soboto sporočili iz Vatikana. Kongres na temo ‘Evharistija: občestvo s Kristusom in med nami’ v irski prestolnici prirejajo med 10. in 17. junijem letos.

S tem je konec ugibanj, ali bo sveti oče morda za krajši čas sam odpotoval na zeleni otok. V ozadju ugibanj so bila predvidevanja, da bi Benedikt XVI. s svojim obiskom prinesel znamenje spodbude irski Cerkvi, ki jo je močno pretresel škandal glede spolnih zlorab.

Kot poroča Radio Vatikan, bo Irska mednarodni evharistični kongres ponovno gostila po osemdesetih letih. Dogodek je tokrat umeščen v širši program prenove Cerkve na Irskem, ki se sooča s posledicami zlorab znotraj Cerkve. Prvi dan kongresa bo posvečen krstu, zakramentu, ki združuje vse kristjane; drugi dan bo namenjen temi zakona in družine; tretji dan bo posvečen duhovništvu in služenju v poslanstvu občestva; četrti dan bo v središču pozornosti sprava, torej tema, ki je za Cerkev na Irskem zelo pomembna; peti dan bodo pogovori tekli o trpljenju in ozdravljenju; zadnji dan pa bo posvečen Mariji.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh