Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Galapagosu predstavili prvo biološko razgradljivo Sveto pismo

Objava: 29. 08. 2012 / 08:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Galapagosu predstavili prvo biološko razgradljivo Sveto pismo

‘Eko biblija’ bo izšla na ‘dan stvarjenja’.

Svetovno združenje svetopisemskih družb (United Bible Societies/UBS) bo izdalo prvo ‘eko biblijo’. Njene strani so sestavljene iz recikliranega papirja, besedilo pa je natisnjeno s sojinim črnilom, je poročal švicarski ekumenski spletni portal www.livenet.ch. Včeraj so na Galapaških otokih v južnem Tihem oceanu predstavili prvi zvezek v španskem jeziku. Predstavitev so pripravili v sklopu bližajočega se ‘ekumenskega dneva stvarjenja’, ki ga obhajamo 1. septembra.

V ‘eko bibliji’ so posebej označena tista mesta, ki izražajo Božjo skrb nad človekovim ravnanjem z naravo, poročajo na spletnem portalu. Ob dodatnih prispevkih različnih teologov in svetopisemskih izvedencev naj bi bralci postali pozornejši na zaščito narave. V izdaji je moč najti tudi praktične opise, kako se lahko doma in na delovnem mestu vedemo kot ‘dobri upravitelji stvarstva’.

Za kraj predstavitve so bili izbrani Galapaški otoki v Ekvadorju, domovina najraznolikejših živalskih vrst, ki od leta 1978 sodijo med naravno kulturno dediščino Unesca.

Z uradno prireditvijo ob predstavitvi ‘eko biblije’ želi Svetovno združenje svetopisemskih družb svetovno prebivalstvo opozoriti na to, da lahko sleherni človek poskrbi za to, kar si Bog od nas želi za življenje in zaščito našega planeta in njegovih prebivalcev.

V svetovno združenje svetopisemskih družb je vključenih 146 narodnih svetopisemskih družb z vsega sveta.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh