Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Na poti bakla za paraolimpijske igre

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 02. 03. 2022 / 11:27
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2022 / 15:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Na poti bakla za paraolimpijske igre
FOTO: Twitter

Na kratko: Na poti bakla za paraolimpijske igre

V Pekingu je danes krenila na pot bakla za paraolimpijske igre. Svojo pot je začela v Nebeškem templju, kjer so združili več bakel, da je zagorela še paraolimpijska.

Bakla bo obiskala tri območja, kjer gostijo igre, nato bodo z njo v petek prižgali ogenj na odprtju paraolimpijskih iger na nacionalnem stadionu Ptičje gnezdo v Pekingu, poroča STA. Baklo bo nosilo 565 ljudi, petina med njimi pa ima telesne okvare. Iz Mednarodnega paraolimpijskega komitija pa so danes sporočili, da bodo športniki invalidi iz Rusije in Belorusije lahko nastopili na paraolimpijskih igrah, a pod nevtralno zastavo in brez državnih simbolov. A. R.

Državna odlikovanja petim športnim delavcem 

Predsednik države Borut Pahor je današnji posebni slovesnosti vročil državna odlikovanja. Marjan Fabjan je prejel red za zasluge za zasluge za izjemne dosežke na področju športa, ki jih potrjujejo vrhunski uspehi slovenskih judoistk in judoistov. Andrej Hauptman in Franc Hvasti sta prejela red za zasluge za izjemne dosežke na področju športa, ki jih potrjujejo vrhunski uspehi slovenskih kolesarjev. Roman Krajnik je prejemnik reda za zasluge za izjemne dosežke na področju športa, ki jih potrjujejo vrhunski uspehi slovenskih in tujih športnih plezalk in plezalcev. Polona Sladič pa je prejela red za zasluge za izjemne dosežke na področju športa, ki jih potrjujejo vrhunski uspehi slovenske parastrelske reprezentance, so zapisali v predsednikovem kabinetu. M. M.

Vzhod Avstralije pestijo tisočletne poplave

Več mest na vzhodni obali Avstralije so prizadele zgodovinske poplave. Močna nevhtna fronta se je amreč razširila proti jugu v smeri Sydneyja, kjer je začelo poplavljati na glavnem jezu. Število smrtnih žrtev je v tednu dni močnih nalivov naraslo na 13, tuje agencije povzema STA. Vremenoslovci opozarjajo na možnost silovitih neviht z močnim deževjem, uničujočim vetrom in morda celo veliko točo. Nove poplave so mogoče ob obali zvezne države Novi Južni Wales. Nevarnost poplav je razglašena tudi ob rekah Hawkesbury in Nepean blizu Sydneyja, tam prebivalce opozarjajo na možnost evakuacije. A. R.

Včeraj v Sloveniji potrdili 1836 okužb

Včeraj so v Sloveniji ob 1475 PCR-testih in 9931 hitrih antigenskih testih potrdili 1836 okužb z novim koronavirusom. Po oceni NIJZ je v državi trenutno 33.203 primerov aktivnih okužb, kar je 2882 manj kot dan prej. Na navadnih oddelkih je po podatkih vlade zaradi covida-19 hospitaliziranih 246 bolnikov, na intenzivnih 84, poroča STA.  A. R.

Družinam v stiski lani več kot 700.000 evrov

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je v lanskem letu družinam v stiski razdelila finančno pomoč v vrednosti več kot 705.750 evrov. Vsakemu 40. šolarju so zagotovili šolske potrebščine, preko TOM telefona svetovali povprečno 53 kontaktom dnevno in razdelili 19 štipendij iz Adinega štipendijskega sklada, so sporočili iz ZPMS.  Zveza si že od leta 1953 prizadeva za dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin. V socialno humanitarne programe zveze je vključenih 1000 družin in 75.000 otrok v stiski, za katere skrbi 109 društev po vsej državi. Nudijo finančno, materialno in psihosocialno pomoč, z raznimi podpornimi programi pa skrbijo tudi za kakovostno preživljanje prostega časa in počitnic. Opozarjajo tudi na pomanjkanje ustreznih socialnih politik v Sloveniji. A. R.

Kupi v trgovini

Mož neuklonljivih ramen
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh