Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: V Sloveniji v torek več kot 4000 okužb

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 05. 01. 2022 / 10:05
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.01.2022 / 11:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: V Sloveniji v torek več kot 4000 okužb
FOTO: Tatjana Splichal

Na kratko: V Sloveniji v torek več kot 4000 okužb

V torek so pristojni ob več kot 10.500 opravljenih PCR-testih potrdili 4068 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivno potrjenih izidov je bil več kot 38-odstoten. Zaradi slabšanja epidemioloških razmer bo vlada v prihodnjih dneh odločala o morebitnih zaostritvah ukrepov.

V primerjavi s torkom prejšnjega tedna, ko je bilo potrjenih 1871 okužb, je včerajšnja številka potrjenih primerov višja za skoraj 2200. Po napovedih strokovnjakov bo koronavirusna različica omikron med prebivalstvom že konec tega ali v začetku prihodnjega tedna prevladujoča različica v Sloveniji. M. M.

Rast prodaje elektrificiranih vozil

V Sloveniji je bilo lani prvič registriranih 7340 elektrificiranih avtomobilov, torej električnih in hibridnih skupaj, poroča STA. To je več kot 100-odstotna rast glede na leto 2020 (3292) in skoraj trikrat več kot leta 2019 (2542). Podatke so za Trgovinsko zbornico Slovenije pripravili v družbi Ardi INT. M. M.

Odstop vlade v Kazahstanu

Zaradi zvišanja cen energentov so v nekaterih delih Kazahstana izbruhnili množični protesti. Tamkajšnji predsednik Kasim-Žomart Tokajev je zato sprejel odstop vlade premierja Askarja Mamina ter v več delih države uvedel izredne razmere, navaja STA. Izredne razmere, ki bodo trajale do 19. januarja, med drugim vključujejo nočno policijsko uro ter omejitev gibanja. M. M.

Severna Koreja izstrelila balistično raketo

Po poročanju tujih medijev, ki jih povzema STA, je Severna Koreja danes v morje vzhodno od Korejskega polotoka izstrelila balistično raketo, so sporočili v Južni Koreji in na Japonskem. Današnja izstrelitev sledi vrsti podobnih dejanj Pjongjanga v prejšnjem letu. Severna Koreja je sicer zadnjo raketo izstrelila lani oktobra. M. M.

Brez pustne povorke v Riu de Janeiru

V slovitem Riu de Janeiru bodo zaradi koronavirusne različice omikron drugo leto zapored odpovedali pustni karneval po ulicah mesta, ki naj bi trajal med 25. februarjem in 1. marcem. Za ta korak so se odločili, ker ni možno nadzorovati vstopa na karneval in izpolnjevati drugih protikoronkih ukrepov. Na zadnjem karnevalu leta 2020 je ulice preplavilo več kot tri milijone ljudi, spominja nemška tiskovna agencija dpa. M. M.

Kaja Juvan premagala drugo igralko sveta 

Na teniškem turnirju WTA v Avstraliji je Kaja Juvan v drugem krogu premagala drugo nosilko ter drugo igralko sveta Belorusinjo Arino Sabalenka s 7:6 (6), 6:1. Juvanova, ki je 100. igralka na lestvici WTA, je prvič premagala igralko s prve deseterice,, s čimer je dosegla zelo odmevno zmago. 21-letno Ljubljančanko četrtfinalni dvoboj čaka v noči na četrtek. M. M.


Nalaganje
Nazaj na vrh