Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Nov uspeh Tadeja Pogačarja

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 23. 02. 2022 / 09:31
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2022 / 14:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Nov uspeh Tadeja Pogačarja
FOTO: Osebni arhiv

Na kratko: Nov uspeh Tadeja Pogačarja

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar (UAE Emirates) je dobil četrto etapo dirke po Združenih arabskih emiratih in obenem prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi dirke.

Pogačar je etapo, dolgo 181 kilometrov, dobil po ciljnem sprintu trojice. V času zmagovalca sta ciljno črto prečkala še Britanec Adam Yates (Ineos Grenadiers) in Rus Aleksandr Vlasov (Bora Hansgrohe). Z današnjo zmago po več kot 20 kilometrov dolgem vzponu na Džebel Džajs je Pogačar obenem tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi dirke. Pred Italijanom Filippom Ganno (Ineos Grenadiers) ima dve sekundi prednosti.  Do konca dirke so še tri etape.  A. R.

Washington zaprosil za pomoč nacionalno gardo

Ameriška prestolnica Washington in kongresna policija sta v torek, 22. februarja, Pentagon zaprosili, naj odobri napotitev do 800 pripadnikov nacionalne garde na ulice prihodnji teden. Obeta se namreč prihod različnih konvojev tovornjakarjev, ki želijo slediti primeru kanadskih vzornikov in protestirati proti ukrepom za zajezitev koronavirusa. Tudi ameriški tovornjakarji bi rad protestirali proti ukrepom za zajezitev epidemije, kot sta cepljenje in nošenje mask. Izredne razmere zaradi koronavirusa je sicer marca 2020 uvedel vzornik tovornjakarjev, nekdanji predsednik Donald Trump, za eno leto. Biden je napovedal, da jih namerava podaljšati, čeprav posamezne države in lokalne skupnosti že same odpravljajo določene ukrepe, ker se razmere umirjajo. Kanadski tovornjakarji so tri tedne vztrajali v Ottawi in zaprli nekaj mejnih prehodov, dokler oblasti niso uvedle izrednih ukrepov in jih okrog 100 aretirale ter jim zaplenile tovornjake. Po ZDA naj bi se ta teden sestavilo več konvojev, ki bodo šli proti prestolnici iz različnih krajev in po različnih cestah. Nacionalni gardisti pa bodo neoboroženi in bodo večinoma skrbeli za nemoten promet. T. M. 

Anže Logar danes na obisku v Združenem kraljestvu

Zunanji minister Logar se bo v Londonu sestal z britansko kolegico Liz Truss ter imel več srečanj z visokimi predstavniki britanskih oblasti. Osrednje teme pogovorov bodo namenjene poglabljanju političnega dialoga med Slovenijo in Združenim kraljestvom ter utrjevanju dvostranskih odnosov na političnem, gospodarskem, kulturnem, izobraževalnem, varnostnem in drugih področjih. Govora bo tudi o aktualnih mednarodnih temah, kot so ukrepi za zajezitev širjenja in blažitev posledic epidemije, transatlantskih odnosih, razmerah na Zahodnem Balkanu, migracijah in spopadanju s podnebnimi spremembami. Izmenjali bodo tudi stališča in poglede o odnosih s Kitajsko, Rusijo in Belorusijo. Tema pogovorov bodo tudi odnosi med Evropsko unijo in Združenim kraljestvom. T. M. 

V torek potrdili 2372 okužb

V torek, 22. februarja, so v Sloveniji ob 2170 PCR-testih in 13.324 hitrih antigenskih testih potrdili 2372 okužb s koronavirusom. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v državi trenutno 68.081 primerov aktivnih okužb, kar je 2700 manj kot dan prej. Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je po podatkih NIJZ cepljenih 1.263.619 ljudi, polno cepljenih pa je 1.217.724 oseb. T. M. 

Koper obiskala prva letošnja potniška ladja

Letošnjo sezono prihodov potniških ladij v Kopru je v torek, 22. februarja, odprla ladja Bolette ladjarja Fred Olsen Cruise Line. Na podlagi trenutnih napovedi prihodov za leto 2022 v Kopru pričakujejo 70 prihodov potniških ladij, s katerimi bi lahko ob odpravi vseh trenutno veljavnih omejitev pripotovalo 90.000 potnikov. Največji obisk potniških ladij bodo v Kopru predvidoma obeležili v poletnih mesecih, ko se bo ob potniški terminal privezalo tudi do enajst ladij v enem mesecu. Zagotovo bodo letošnjo potniško sezono popestrili tudi prihodi luksuznih jaht, ki se v zadnjih letih vse pogosteje privežejo v koprsko pristanišče. Vodja področja komerciale v Luki Koper Mitja Dujc je dejal, da so v Luki Koper na sprejem potniških ladij pripravljeni: »Kljub številnim odpovedim prihodov lansko leto verjamemo, da bo letošnja sezona boljša.« T. M. 


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh