Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Zaostrovanje na vzhodu Ukrajine

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 20. 02. 2022 / 09:16
Oznake: Slovenija, Svet, Ukrajina
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 28.02.2022 / 15:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Zaostrovanje na vzhodu Ukrajine
Na ukrajinsko-ruski meji je vse bolj napeto. FOTO: Bing

Na kratko: Zaostrovanje na vzhodu Ukrajine

Na vzhodu Ukrajine je vse bolj napeto. Po podatkih Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE) je bilo samo v soboto več kot 1500 kršitev prekinitve ognja.

O kršitvah poročata tako ruska kot ukrajinska stran. Mednarodni odbor Rdečega križa pa medtem poziva k zaščiti civilistov, ujetih v konflikt na vzhodu Ukrajine, ki je doslej terjal že približno 14.000 življenj, poroča STA. Rdeči križ opozarja tudi na težave pri oskrbi s pitno vodo in drugimi nujnimi potrebščinami na območju. M. M.

Plenković razrešil ministra Horvata 

Hrvaški premier Andrej Plenković je razrešil ministra za prostor, gradbeništvo in državno premoženje Darka Horvata, ki so ga pridržali zaradi suma zlorabe položaja. Horvat naj bi bil po navedbah STA, ki se sklicuje na hrvaško tiskovno agencijo Hina, osumljen zlorabe položaja v času, ko je bil med letoma 2018 in 2020 minister za gospodarstvo. Horvat je za razrešitev prosil sam. M. M.

LPS z evrovizijsko vstopnico

Na tekmovanju za Pesem evrovizije, ki bo maja v Torinu, bo Slovenijo zastopala peterica dijakov, ki so združeni v skupini LPS (Last Pizza Slice). Ta je na glasbenem izboru EMA 2022 v organizaciji RTV Slovenija slavila z retro obarvano skladbo Disko. Slovenski predstavniki bodo v Torinu nastopili v prvem polfinalu, v torek, 10. maja. Če se bodo uvrstili med najboljših deset, bodo 14. maja nastopili v velikem finalu. M. M.

Na slovenskem paviljonu več kot pol milijona obiskovalcev

Slovenski paviljon na svetovni razstavi Expo v Dubaju si je doslej ogledalo več kot 550.000 obiskovalcev. Paviljon je gostil tudi več kot 150 različnih poslovno-promocijskih dogodkov, navaja STA. Do konca največje svetovne razstave Expo 2020 Dubaj je še dobrih šest tednov. M. M.

Finci prvič do olimpijskega zlata

Zadnjo zlato medaljo na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu so osvojili finski hokejisti, ki so v finalnem obračunu premagali sosede Ruse, ki so bili najboljši pred štirimi leti v Južni Koreji. Finci so do olimpijske krone prišli z izidom 2:1 (0:1, 1:0, 1:0). Gol za zmago je v 41. minuti dal Hannes Björninen. M. M.

Prvaki Avstrijci, Slovenci sedmi

Zadnjo preizkušnjo v alpskem smučanju na olimpijskih igrah so dobili Avstrijci, potem ko so bili v finalu mešanih ekip na paralelni tekmi boljši od Nemcev. Slovenska ekipa v postavi Andreja Slokar, Tina Robnik, Ana Bucik, Miha Hrobat in Žan Kranjec so končali na sedmem mestu. V četrtfinalu so bili od naših predstavnikov boljši prav naši severni sosedi. M. M.



Nalaganje
Nazaj na vrh