Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Mohorič dobil dirko Milano - Sanremo

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 19. 03. 2022 / 14:37
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2022 / 21:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Mohorič dobil dirko Milano - Sanremo
FOTO: FB Kolesarska zveza Slovenije

Na kratko: Mohorič dobil dirko Milano - Sanremo

Slovenski kolesar Matej Mohorič je zmagal na letošnji že 113. izvedbi kolesarske dirke Milano - Sanremo. Zmago si je privozil s spustom pet kilometrov pred ciljem, nato pa v ravninskem delu obdržal minimalno prednost pred zasledovalci.

To je bil očitno dan za slovenske kolesarje, saj sta v zadnjih kilometrih na vzponu na Poggio napadala tako Tadej Pogačar kot tudi Primož Roglič, ki sta veljala za glavna favorita, poroča STA. Tadej Pogačar je končal ne petem, Jan Tratnik na devetem, Primož Roglič na 17. in Luka Mezgec na 33. mestu. M. M.

Šutejeva do brona v Beogradu

Tina Šutej je na dvoranskem svetovnem prvenstvu v atletiki v Beogradu v skoku s palico osvojila bronasto medaljo. Preskočila je 4,75 metra. Zlato in srebro sta osvojili Američanki Sandi Morris in Katie Nageotte. Šutejeva je v tretjem poskusu zmogla višino 4,70, nato pa že v prvem 4,75, kar je zadoščalo za šesto slovensko medaljo na svetovnih dvoranskih prvenstvih v atletiki, spominja STA. M. M.

Zmaga za Andrejo Slokar na zadnjem slalomu sezone

Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar je v velikem slogu zmagala na slalomski preizkušnji v Meribelu. Njen uspeh je dopolnila Ana Bucik s četrtim mestom. Slokarjeva, ki je bila po letošnji olimpijski slalomski preizkušnji zelo razočarana, ker ji ni uspelo osvojiti kolajne, je danes v drugi vožnji silovito napadla in se s šestega mesta, ko je za vodilno Nemko Leno Dűrr zaostajal 75 stotink, prebila na najvišjo stopničko. Dűrrova je bila na koncu druga, tretje mesto pa je osvojila Slovakinja Petra Vlhova, ki je s tem prepričljivo slavila v skupnem slalomskem seštevku. Danes četrta Ana Bucik je slalomsko sezono končala na šestem, Slokarjeva pa se je z zmago zavihtela na osmo mesto. M. M.

Slovenske orle premagal le Avstrijec Kraft

Na tekmi smučarskih skakalcev v Oberstdorfu so naši letalci spet blesteli. Od drugega do četrtega mesta so se namreč zvrstili Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek. Trojno slovensko zmago je preprečil Avstrijec Stefan Kraft. V finalu so sicer nastopili še bratje Prevc in Lovro Kos, ki je bil 28. Od bratov Prevc je bil najboljši Peter (8.), Cene je bil 24., Domen pa je tekmo končal na 27. mestu. M. M.

Šarcu nov mandat

Delegati LMŠ so na današnjem volilnem kongresu v Mariboru s 139 glasovi za in enim proti Marjanu Šarcu podelili nov predsedniški mandat na čelu stranke. Podpredsednica ostaja poslanka Jerca Korče, medtem ko bo na drugem podpredsedniškem mestu Igorja Žavbija zamenjal evropski poslanec Klemen Grošelj, poroča STA. M. M.

V gibanju Svoboda za nov družbeni dogovor

V Gibanju Svoboda so predstavili program in kandidate za državnozborske volitve. Predsednik stranke Robert Golob je ob tem poudaril, da ponujajo nov družbeni dogovor, v katerem ne bodo nikogar pustili zadaj in bo kljuboval izzivom časa. Kot pravi, se z ekipo na volitve ne podajajo iz lastne koristi in se bodo »borili za svobodo do zmage«, poroča STA. M. M.

Po letu dni spet smrtna zaradi covida-19

Na Kitajskem so po več kot letu dni zabeležili smrtni žrtvi covida-19. Po poročanju kitajskih oblasti sta osebi umrli v pokrajini Jilin na severovzhodu države. S Kitajske sicer v zadnjih dneh po navedbah STA poročajo o naraščanju števila okuženih. Danes so zabeležili več kot 4000 primerov okužbe. Skupno je sicer doslej po uradnih podatkih na Kitajskem za covidom-19 umrlo 4638 ljudi. M. M.

Nalaganje
Nazaj na vrh