Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na kratko: Podpis za spodbujanje razvoja vodikovih tehnologij

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 15. 03. 2022 / 10:14
Oznake: Slovenija, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.03.2022 / 12:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na kratko: Podpis za spodbujanje razvoja vodikovih tehnologij
Ob današnjem podpisu v Zagrebu. FOTO: Ministrstvo za infrastrukturo RS.

Na kratko: Podpis za spodbujanje razvoja vodikovih tehnologij

Slovenski državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Blaž Košorok, hrvaški državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo in trajnostni razvoj Ivo Miletić in predsednik avtonomne dežele Furlanije-Julijske krajine Massimiliano Fedriga so v Zagrebu podpisali pismo o nameri za vzpostavitev sodelovanja za skupno podporo izgradnje Severno jadranske čezmejne vodikove doline.

Gre za vzpostavitev okvira sodelovanja z namenom spodbujanja razvoja vodikovih tehnologij, priprave nabora projektov in iskanja virov za njihovo financiranje, s katerimi bi prispevali k doseganju ciljev iz Evropskega zelenega dogovora ter Evropske strategije za vodik. To pomeni zmanjšanje emisij za najmanj 55 % glede na leto 1990 in podnebna nevtralnost do leta 2050. »Vsebina se nanaša na regionalno sodelovanje in vzpostavitev čezmejnih vodikovih dolin s ciljem tranzicije v integriran ekosistem na področju energije, ki vključuje sektorje: energetika, industrija in transport,« pravijo na infrastrukturnem ministrstvu. M. M.

Nič več naročanja na upravnih enotah

Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela odlok, po katerem se za obisk na upravnih enotah ni več potrebno predhodno naročati. »To pomeni, da bodo stranke in drugi udeleženci vloge ponovno lahko vlagali brez predhodnega naročanja (možnost naročanja pa bodo organi zagotavljali še naprej), ponovno bo omogočena prisotnost javnosti na ustnih obravnavah, pregledovanje dokumentov v prostorih organov, vročanje bo potekalo po pravilih Zakona o splošnem upravnem postopku, prenehala bo tudi možnost podaljševanja rokov za izdajo odločb in rokov za opravljanje procesnih dejanj zaradi covida-19.« M. M.

Ob 60-letnici skupine na evropsko turnejo

Britanska skupina The Rolling Stones je ob 60-letnici delovanja napovedala evropsko turnejo. Po poročanju STA bo lani avgusta preminulega bobnarja Charlieja Wattsa nadomestil Steve Jordan, glasbenik, ki s skupino igra že od 80. let minulega stoletja. Prvi koncert v sklopu turneje bo 1. junija v Madridu, zadnji pa 31. julija v Stockholmu. M. M.

Rusko tožilstvo zahteva daljšo zaporno kazen za Navalnega

Rusko tožilstvo je danes zahtevalo, da ruski opozicijski voditelj in glavni nasprotnik predsednika Vladimirja Putina Aleksej Navalni, ki je že v zaporu, zaradi obtožb o goljufiji odsluži 13 let zaporne kazni, poroča STA. Tožilka Nadežda Tihonova naj bi poleg tega zahtevala tudi dve leti pogojne kazni in denarno kazen v višini 1,2 milijona rubljev oziroma 9.500 evrov. Navalnemu od sredine letošnjega februarja sodijo v zaporniški koloniji 100 km vzhodno od Moskve, kjer je zaprt že približno leto dni. M. M. Š.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh