Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Kubo s sporočilom usmiljenja

Za vas piše:
K. C.
Objava: 02. 07. 2015 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Kubo s sporočilom usmiljenja

Med 19. in 22. septembrom bo papež Frančišek obiskal Kubo kot »misijonar usmiljenja«.

Med 19. in 22. septembrom bo papež Frančišek obiskal Kubo kot »misijonar usmiljenja«. Sveti oče se bo na Kubo odpravil ravno v obdobju, ko je država zaznamovana z upanjem na konec napetostmi z Združenimi državami Amerike, s katerimi je pred kratkim posegla dogovor o vnovičnem odprtju veleposlaništev in tako odprla pot formalni obnovi diplomatskih odnosov, ki so bili prekinjeni leta 1961.

Kubanski škofje so v pismu vernikom izrazili veselje kubanske Cerkve ter poudarili sporočilo sprave in miru med ljudski, kar spodbuja tudi papež. Po njihovem mnenju vsi na svetu potrebujemo usmiljenje, ki ga prinaša papež, zato vabijo vse kubanske skupnosti na duhovno pripravo na obisk, ki bo vključevala post in molitev v prošnji za usmiljenje, še posebej vsak prvi petek v juliju, avgustu in septembru. Na predvečer papeževega obiska pa bo molitveno bdenje, med katerim bodo Boga prosili, da bi mogli sprejeti papeževo sporočilo upanja in usmiljenja.

To bo tretji papež, ki bo stopil na kubanska tla. S takšno statistiko se lahko pohvali le še Brazilija. Prvi je Kubo obiskal sv. Janez Pavel II. leta 1998 i takrat poudaril, da prihaja kot »glasnik resnice in upanja«. Štiri leta pozneje je prišel »romar dejavne ljubezni«, Benedikt XVI.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh