Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Malti v prvem mesecu dvaindevetdeset ločitvenih zahtevkov

Objava: 03. 11. 2011 / 11:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Malti v prvem mesecu dvaindevetdeset ločitvenih zahtevkov

Zakon, ki dopušča ločitev zakonske zveze, je v veljavo stopil 1. oktobra letos.

Na Malti je bilo na pristojnem sodišču v mesecu dni, odkar je v veljavo stopil zakon, ki dopušča ločitev zakonske zveze, vloženih dvaindevetdeset ločitvenih zahtevkov. Triinosemdeset izmed teh so vložili pari, ki že živijo ločeno, je v začetku tedna poročal tamkajšnji časnik 'The Times of Malta'. Osem parov želi pomoč pri ugotavljanju vzrokov za razvezo, en par pa je vložil neposredno zahtevo za ločitev.

Zakon, ki dopušča ločitev zakonske zveze, je v veljavo stopil 1. oktobra letos. Malta je tako še zadnja država, članica Evropske zveze, ki je uzakonila ločitev zakonske zveze. Pred tem so lahko pari svoj razhod overili na tamkajšnjih uradih.

Zakon je bil pred začetkom poletnih dopustov v parlamentu sprejet z dvainpetdesetimi glasovi proti enajstim, pet poslancev se je glasovanja vzdržalo. Pred tem so državljani Malte na referendumu predlog zakona podprli s triinpetdesetimi odstotki glasov. V zakonu je predvidena možnost, da svoj zakon lahko razvežejo pari, ki ločeno živijo najmanj štiri leta.

Prva ločitev zakonske zveze v zgodovini države je bila torej na Malti odobrena pred nekaj več kot tednom dni. Par je pred tem živel ločeno že enaindvajset let. Ločitev je bila omogočena po hitrem postopku, ker so otroci para medtem že odrasli, zato ni bila potrebna razprava o morebitnem skrbništvu.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh