Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na pomoč Severni Makedoniji nova skupina slovenskih gasilcev

Za vas piše:
T. M.
Objava: 10. 08. 2021 / 12:41
Oznake: Družba, Slovenija, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.08.2021 / 12:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na pomoč Severni Makedoniji nova skupina slovenskih gasilcev
FOTO: Twitter Uprave RS za zaščito in reševanje.

Na pomoč Severni Makedoniji nova skupina slovenskih gasilcev

Na pomoč Severni Makedoniji v boju s požari se je danes, 10. avgusta, podala nova skupina slovenskih gasilcev.

Skupina 51 gasilcev bo delovala na območju Berova, kjer bo zamenjala slovensko gasilsko odpravo, ki je tam od prejšnjega tedna, poroča STA. Razmere na območju so še vedno resne, pa opozarjajo na Upravi RS za zaščito in reševanje.

V skupini, ki se je danes podala proti Severni Makedoniji, je 43 gasilcev in 9 pripadnikov civilne zaščite, ki bodo skrbeli, da bodo gasilci na terenu varno in učinkovito opravljali svoje naloge. Na območju bodo predvidoma šest dni, v Slovenijo pa naj bi se vrnili predvidoma 17. avgusta. Gasilci tokratne odprave prihajajo iz Severno-primorske regije. 

Sedanja ekipa šteje 48 pripadnikov in 17 vozil. Vozila bodo zdaj ostala v Severni Makedoniji, zamenjala se bo le skupina gasilcev. Sedanja skupina se z ognjenimi zublji v težkih razmerah bori vsak dan po 12 ur. Delujejo v dveh ekipah, pri čemer je potrebno še posebej paziti na varnost in zdravje gasilcev. 

Razmere v Severni Makedoniji so še vedno zelo resne. »Gori praktično na istem mestu, kamor se je odpravila že prva odprava. Veter še naprej menja smeri, vlaga v ozračju pa ostaja nizka, kar ohranja pogoje za širjenje požara,« je za STA povedal Janez Bordon, vodja intervencije druge odprave. 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh