Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Popevki 2022 slavila Mia Guček s skladbo Nove slike

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 10. 2022 / 10:47
Oznake: Dogodek, Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2022 / 10:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na Popevki 2022 slavila Mia Guček s skladbo Nove slike
Zmagovalka letošnje Popevke Mia Guček. FOTO: RTV Slovenija/Adrian Pregelj

Na Popevki 2022 slavila Mia Guček s skladbo Nove slike

Na 45. glasbenem festivalu Popevka 2022, ki letos obeležuje 60. obletnico, je veliko nagrado občinstva prejela skladba Nove slike, ki jo je zapela Mia Guček. Ob tem je strokovna žirija podelila še pet nagrad.

Na festivalu Popevka 2022, ki je potekal v studiu 1 Televizije Slovenija, se je predstavilo 10 novih skladb. Ob skladbi Nove slike v izvedbi Mie Guček, ki je slavila po glasovih občinstva, je veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti prejela skladba Od tu do tam skupine Gedore.

Nagrado za najboljše besedilo je letos pripadla Amayi za skladbo Rdeče. Nagrada za najboljšo interpretacijo je šla Dinamitkam, nagrado za najboljšo priredbo sta prejela Jani Hace in Boštjan Grabnar za skladbo Frajer v izvedbi Dinamitk. Nagrado za obetavnega mladega avtorja ali izvajalca pa je letos prejela Veronika Strnad, so sporočili iz Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Skladbe ob spremljavi orkestra

Vse popevke so izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Tadeja Tomšiča. Občinstvo sta skozi glasbeni večer pospremila voditelja Nina Osenar in Jure Kopušar.

Prvi festival Popevka, takrat pod imenom Slovenska popevka, je bil leta 1962 na Bledu. Prvi zmagovalec je bil Stane Mancini s pesmijo Mandolina.

Kdo je nastopil na jubilejni Popevki?

Gledalcem in poslušalcem so se na jubilejnem, 60. festivalu Popevke, predstavili: Dinamitke (s skladbo Frajer), Veronika Strnad (s skladbo Ljubim), Maja Založnik (s skladbo Mika me), Andraž Hribar (s skladbo Sanjam), Amaya (s skladbo Rdeče), Saša Lešnjek (s skladbo Sama), Gedore (s skladbo Od tu do tam), Mia Guček (s skladbo Nove slike), BosaZnova (s skladbo Ljubi me, ljubi nocoj) in Lea Likar (s skladbo In vendar dva).

Kupi v trgovini

Vodnik po duhovni glasbi
Priročniki za glasbo in film
38,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh