Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na prizadeta področja prihaja pomoč iz vse Slovenije

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 12. 01. 2021 / 09:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2021 / 09:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Na prizadeta področja prihaja pomoč iz vse Slovenije

Na prizadeta področja prihaja pomoč iz vse Slovenije

Slovenske občine, društva in posamezniki pomagajo prizadetim v potresu.

FOTO: Slovenska karitas/Facebook.


Dne 29. decembra 2020 je Petrinjo na Hrvaškem stresel močan potres, ki ga je bilo čutiti tudi po vsej Sloveniji. Sledilo je več popotresnih sunkov, nastalo je več vdorov zemlje, stanje pa otežujejo še snežne razmere in epidemija koronavirusa.

V stiski se je pokazalo, da Slovenci znamo pomagati

Na Facebook strani Slovenske karitas so zapisali, da je bilo doslej za prizadete v potresu zbranih že 200.000 EUR. Ta pomoč ljudem, ki v prizadetih krajih živijo v strahu, mrazu in žalosti, prinaša luč, toplino in upanje.

V prihodnjih dneh bodo s sredstvi, zbranimi na Slovenski karitas, prizadetim družinam zagotovili nove bivalne kontejnerje. Prostovoljci Hrvaške karitas vsak dan obiskujejo s potresom prizadete ljudi po okoliških krajih in jim razdeljujejo hrano ter higienske potrebščine.

Še vedno pa jim lahko pomagate tudi vi prek SMS sporočila s ključno besedo KARITAS5 na 1919 ali prek TRR Slovenske karitas.



Pomoč prihaja tudi iz različnih slovenskih občin, društev in od posameznikov. Na Facebook strani PDG Trbovlje in PDG Domžale si lahko ogledate nekaj fotografij prostovoljcev, ki so nemudoma priskočili na pomoč našim bližnjim sosedom.

Sanacija Petrinje bo zagotovo trajala več let, zato gre velika zahvala prav vsem posameznikom, ki so na tak ali drugačen način pripravljeni pomagati sočloveku v stiski.






Preberite še:
- Močan potres blizu hrvaške Petrinje
- Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč ob potresu
- Za pomoč ob potresu v Petrinji zbranih že 110.400 EUR

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh