Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pridružimo se molitvi za mir in izročitev Rusije in Ukrajine Mariji

Janez Porenta
Za vas pišejo:
Janez Porenta, Marko Mesojedec
Objava: 22. 03. 2022 / 15:08
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.03.2022 / 08:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pridružimo se molitvi za mir in izročitev Rusije in Ukrajine Mariji
Vsi slovenski škofje bodo v petek posvetili in izročili Rusijo in Ukrajino Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. FOTO: Tatjana Splichal

Pridružimo se molitvi za mir in izročitev Rusije in Ukrajine Mariji

Na praznični petek, 25. marca 2022, ob 17. uri namerava papež Frančišek v baziliki sv. Petra slovesno posvetiti Rusijo in Ukrajino Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, v Fatimi pa bo to istočasno storil njegov poslanec, kardinal Konrad Krajewski.

Hkrati je sveti oče – po besedah direktorja tiskovnega urada Svetega sedeža Mattea Brunijapovabil vse svetovne škofe skupaj z njihovimi duhovniki, naj se mu na slovesni praznik Gospodovega oznanjenja Mariji pridružijo v molitvi za mir in v posvetitev in izročitev Rusije in Ukrajine Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.

Kaj? Maša za mir na svetu in posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Kdaj? V petek, 25. marca 2022, ob 16. uri. Kje? V romarski baziliki na Sveti Gori. Kdo? Mašujeta škof Jurij Bizjak in nadškof Carlo Roberto Maria Redaelli z duhovniki z obeh strani meje.

Na Sveti Gori Bizjak in Redaelli

Povabilu papeža Frančiška so se že odzvali v koprski škofiji in goriški nadškofiji. Skupno sveto mašo za mir na svetu in posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu bo v petek, 25. marca 2022, ob 16. uri v baziliki na Sveti Gori vodil koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak ob somaševanju goriškega nadškofa msgr. Carla Roberta Marie Redaellija in duhovnikov z obeh strani meje.

Povabilo s Svete Gore

»Živimo v dramatičnem obdobju zgodovine, na pragu 3. svetovne vojne. Tudi kristjani na Goriškem v svetem postnem času naredimo vse, kar je v naši moči, in prosimo Marijo, da v teh za Cerkev in človeštvo težkih časih posreduje za človeštvo,« vabijo na Sveti Gori.

Kaj? Maša za mir v Ukrajini in posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu. Kdaj? V petek, 25. marca 2022, ob 16. uri. Kje? V baziliki Marije Pomagaj na Brezjah. Kdo? Mašuje nadškof Stanislav Zore.

Na Brezjah nadškof Zore

V ljubljanski nadškofiji pa se bodo papežu pridružili v petek, 25. marca 2022, v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah, kjer bo ob 16. uri sveta maša za mir v Ukrajini, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore, ob 17. uri pa bodo skupaj s Frančiškom Rusijo, Ukrajino in tudi sami sebe posvetili Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.

V povezanosti s papežem

»Duhovnike, redovnike, redovnice in vse vernice in vernike vabim na Brezje, da bomo v povezanosti s papežem opravili to posvetitev,« še vabi nadškof Zore.

Maša ob 17. uri tudi v Mariboru

V Nadškofiji Maribor bo tamkajšnji nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl ob 17.uri daroval sv. mašo v mariborski stolnici.

Vabilo škofa Matjaža

Celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž bo molil za mir in se pridružil posvetitvi Marijinemu Srcu pri sveti maši v petek v celjski stolnici ob 18. uri. Ob tem je povabil vse duhovnike celjske škofije, da povabijo svoje vernike k skupni molitvi za mir in posvetitvi Marijinemu Brezmadežnemu Srcu pri svetih mašah na praznik Gospodovega oznanjenja 25. marca.

V novomeški in soboški stolnici maša ob 19. uri

Novomeški škof msgr. dr. Andrej Saje bo v petek, 25. marca, na praznik Gospodovega oznanjenja posvetil Mariji vernike novomeške škofije s prošnjo za mir v Ukrajini. Ob 19. uri bo obhajal sveto mašo v novomeški stolnici in med mašo opravil posvetitev, kot jo bo opravil tudi sveti oče Frančišek.

V Škofiji Murska Sobota bo tamkajšnji škof msgr. dr. Peter Štumpf ob 19. uri daroval sveto mašo v soboški stolnici sv. Nikolaja.

Nalaganje
Nazaj na vrh