Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na svetovnem dnevu mladih pričakujejo okoli dvajset tisoč duhovnikov

Objava: 22. 06. 2011 / 09:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na svetovnem dnevu mladih pričakujejo okoli dvajset tisoč duhovnikov

Spremstvo mladih na takšnem dogodku predstavlja velik izziv in priložnost za duhovnike, da na svetovnem dnevu mladih spoznajo sedanjost in prihodnost Cerkve.

Skoraj dvajset tisoč duhovnikov naj bi se po pričakovanjih prirediteljev udeležilo letošnjega svetovnega dneva mladih v Madridu. Kot je pojasnil španski kardinal Antonio Maria Rouco Varela, spremstvo mladih na takšnem dogodku, na tem velikem slavju Besede, ob slovesnem bogoslužju in ob predani pastirski oskrbi predstavlja velik izziv in priložnost za duhovnike, da na svetovnem dnevu mladih spoznajo sedanjost in prihodnost Cerkve.

Kardinal Rouco Varela je še povedal, da na srečanju pričakujejo številne škofe in veliko število duhovnikov z vsega sveta. Svetovni dan mladih v španski prestolnici prirejajo med 16. in 21. avgustom letos. Število doslej prijavljenih duhovnikov je že preseglo dvanajst tisoč, prireditelji pa pričakujejo, da se bo število prijav povzpelo na petnajst do dvajset tisoč.

Kardinal je spomnil tudi na dolgotrajne logistične in duhovne priprave na letošnji svetovni dan mladih, osredotočene na 'Kristusov križ, križ svetovnih dni mladih, ter na podobo Device Marije, ki je vedno ob njem'. Pomoč duhovnikov je bila po kardinalovih besedah v času priprav nepogrešljiva, še bolj pa bo potrebna med dogodkom samim, meni španski kardinal.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh