Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na tisoče vojaških kuratov zavrača direktivo Pentagona

Objava: 14. 10. 2011 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na tisoče vojaških kuratov zavrača direktivo Pentagona

Septembra letos so v Pentagonu izdali odredbo, da morajo vsi vojaški kurati izvajati tudi obrede sklepanja istospolnih zakonov in da morajo biti vse vojaške kapele na voljo za prirejanje tovrstnih slovesnosti.

30. septembra letos so v Pentagonu izdali odredbo, da morajo vsi vojaški kurati izvajati tudi obrede sklepanja istospolnih zakonov in da morajo biti vse vojaške kapele na voljo za prirejanje tovrstnih slovesnosti. Na odredbo iz Pentagona se je odzvala Katoliška vojaška nadškofija z uradno izjavo, da nobeden izmed katoliških vojaških kuratov, ki služijo v ameriški vojski, ne bo ne izvajal ne sodeloval pri katerem koli obredu sklepanja istospolnega zakona v kateri koli izmed vojaških kapel. Po uradni izjavi nadškofije so se oglasili še člani Združenja kuratov za versko svobodo, ki so v svoji izjavi zapisali, da tudi oni ne nameravajo sodelovati pri sklepanju istospolnih zakonskih zvez.

V Združenje kuratov za versko svobodo je vključenih okoli dva tisoč vojaških kuratov. Zdaj že upokojeni polkovnik Ron Crews, ki je kot vojaški kurat služil osemindvajset let, izvršni direktor omenjenega združenja, je dejal, da je 'vojaška nadškofija ostro zavrnil sodelovanje pri sklepanju istospolnih zakonov v vojaških kapelah ali kjer koli drugje, člani združenja pa to odločitev v celoti podpirajo. Ministrstvo za obrambo želijo le obvestiti, da odredbi ne nasprotujejo le katoliški kurati, pač pa tudi vsi duhovniki z evangeličansko tradicijo.

Polkovnik Crews je še dodal, da si v Kongresu prizadevajo za dopolnilo v zakonu za vojaške kurate, ki bi vključevalo tudi možnost ugovora vesti, a podlagi katerega bi lahko vojaški duhovniki zavrnili sodelovanje pri sklepanju istospolnih zakonskih zvez, ki so v popolnem nasprotju z njihovim verskim prepričanjem in v nasprotju z vsem, kar je v zvezi s homoseksualnostjo zapisanega v Svetem pismu.

Polkovnik Crews zavzemanje katoliških in evangeličanskih vojaških kuratov za svetopisemska vodila v celoti podpira. Sveto pismo nas sicer uči, naj bomo podložni oblastnikom, hkrati pa nas spodbuja, da to počnmo le v primeru, ko s tem ne nasprotujemo Božji volji. Najprej moramo ostati zvesti Božji besedi in šele nato upoštevati posvetno oblast. V primeru sklepanja istospolnih zakonskih zvez vojaški kurati upoštevajo Božja navodila, zavračajo pa sklepanje zakonov, ki niso v skladu s svetopisemsikmi predpisi.

Polkovnik Crews pozdravlja odločitev vojaških kuratov, saj se vsi dobro zavedajo, da jih ta lahko stane njihovih vojaških karier in pokojnin. Upokojeni vojaški kurat bo za svoje stanovske kolege molil, da bi še naprej ohranjali modrost in vzdržljivost v dogajanju, ki se utegne preleviti v ostro vojaško in kongresno bitko.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh