Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na zasedanju BK BiH tudi koprski škof

Za vas piše:
K. C.
Objava: 20. 07. 2015 / 12:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na zasedanju BK BiH tudi koprski škof

Škofovske konference Bosne in Hercegovine (BK BiH), ki je bila 13. in 14. julija v Banjaluki, se je udeležil tudi koprski škof dr. Jurij Bizjak.
Škofovske konference Bosne in Hercegovine (BK BiH), ki je bila 13. in 14. julija v Banjaluki, se je udeležil tudi koprski škof msgr. dr. Jurij Bizjak. Poleg njega pa še vsi člani BK BiH in delegati sosednjih konferenc: Križevski vladika Nikola Kekić s Hrvaške, škof Dode Gjergji, upravitelj prizrenski. Predstavili so razmere v svojim državah in Cerkvah.

Apostolski nuncij je omenil obisk ozrl na obisk papeža Frančiška v Sarajevu in poudaril, da je mogoče doseči dobre izide tudi na političnem področju, če je dobra volja. Škofe je seznanil s prvim zasedanjem mešane komisije pooblaščenih za uresničenje temeljnega dogovora med Svetim Sedežem in BiH in dodatnega protokola na temeljnem dogovoru.

Na Kongregacijo za bogoslužje bodo poslali prošnjo za uvrstitev blaženih Drinskih mučenk in blaženega Ivana Merza v liturgični koledar BiH.

Škofje BiH pa so se vseh zahvalili škofijskim in župnijskim karitas za pomoč ob poplavah in pohvalili njihovo delo. Pregledali so predlog novega statuta Karitas BK BiH, ki si postavlja za cilj čim boljše usklajevanje škofijskih Karitas in predstavljanje njihovih potreb v inozemstvu in pred državnimi ustanovami. Sprejeli so finančno poročilo Nadzornega sveta Karitas BK BiH za leto 2014.

Škofje so se še zahvalili vsem, ki so pomagali pri nedavnem obisku papeža Frančiška in vsem obiskovalcem. Vse člane škofijskih skupnosti pa so spodbudili k molitvi za mir in da bi vsi državljani BiH imeli dobre razmere za življenje.

Vsi škofje so bili povabljeni na slovesnost svetega Bonaventura, glavnega zavetnika katedrale v Banja Luki, ki goduje 15. julija. Vodil jo bo apostolski nuncij v BiH mons. Luigi Pezzuto.

Povzeto po poročilu koprskega škofa Jurija Bizjaka, objavljenega na spletni strani SŠK

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh