Zapri
Iskanje

Nabirka za Petrov novčič 2019

Tadej Strehovec
Za vas piše:
Tadej Strehovec
Objava: 11. 06. 2019 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.06.2019 / 12:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nabirka za Petrov novčič 2019

Slovenski škofje sklenili, da bo letošnja nabirka za »Petrov novčič« na praznik svetih apostolov Petra in Pavla, v soboto, 29. junija 2019.
Slovenski škofje sklenili, da bo letošnja nabirka za »Petrov novčič« na praznik svetih apostolov Petra in Pavla, v soboto, 29. junija 2019.

Petrov novčič je starodavna nabirka Cerkve za naslednika apostola Petra, s katero papež podpira karitativna dela v najrevnejših predelih Katoliške cerkve. Leta 2017 smo slovenski verniki v ta namen darovali 74,405,24 evra. Zahvaljujemo se vsem, ki so namenili svoj dar papežu Frančišku, nasledniku apostola Petra.

Na voljo je tudi posebna spletna stran, kjer je predstavljena finančna pomoč, ki jo verniki ponudijo svetemu očetu, ta pa jo potem nameni za potrebe vesoljne Cerkve in različne karitativne dejavnosti. Vernikom se zahvaljujemo za darežljivost.

Petrov novčič tudi na facebooku

Petrov novčič je odslej mogoče spremljati tudi na priljubljenem spletnem omrežju facebook. Stran je zaenkrat v italijanščini, v prihodnjih mesecih pa pripravljajo še različici v španskem in angleškem jeziku. V Vatikanskem državnem tajništvu menijo, da je namen Facebook profila ustvariti virtualni prostor, ki bo odprt za vse, da bi lahko spoznali dejavnosti, ki se izvajajo s pomočjo te že več stoletij stare nabirke. Petrov novčič, ki je že prisoten na Twitterju in Instagramu, želi z navzočnostjo na še enem družbenem omrežju pospeševati dialog z vsemi osebami, ki želijo pomagati ljudem v stiski in konkretno podpirati karitativna dela. Pobuda je sad sodelovanja državnega tajništva, tajništva za komunikacijo in vatikanskega governatorata.
 
Dr. Tadej Strehovec
generalni tajnik SŠK

Foto: Instagram Franciscus

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh