Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Cvikl praznoval z duhovniki jubilanti

Za vas piše:
A. R.
Objava: 05. 07. 2022 / 14:45
Oznake: Duhovnik, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2022 / 15:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Cvikl praznoval z duhovniki jubilanti
Nadškof Alojzij Cvikl z duhovniki jubilanti. FOTO: Facebook Alijzij Cvikl

Nadškof Cvikl praznoval z duhovniki jubilanti

Na praznik slovanskih blagovestnikov, sv. Cirila in Metoda, je mariborski nadškof Alojzij Cvikl v stolni cerkvi stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika skupaj z duhovniki jubilanti obhajal zahvalno bogoslužje.

Z nadškofom sta somaševala oba biseromašnika, Jože Šipoš in p. Franc Zupančič DJ, pa tudi zlatomašnika Mirko Krašovec in Bogomir Rakuša. Za 30 let duhovništva sta se zahvalila generalni vikar Janez Lesnika in Tomislav Šantak. Somaševala sta tudi srebrnomašnika Jože Vogrin in Jože Škofič.

Slovesno somaševanje v mariborski stolnici. FOTO: Facebook Alojzij Cvikl

Jubilantov je sicer več, vendar so bili nekateri zadržani in se današnjega skupnega obhajanja jubilejev niso mogli udeležiti.

»Jubilantom se za njihovo služenje in zgled iskreno zahvaljujem. Kako prav ima papež Frančišek, ki pravi, da 'kdor tvega, tega Gospod ne razočara.' Vaše veselje, ki ga dragi jubilanti kažete, je znamenje, da vas tveganje, ki ste ga naredili ob odločitvi za duhovništvo, do danes ni razočaralo. Kamorkoli ste prišli kot Jezusovi učenci, je vladalo veliko veselje (prim. Apd 8,8),« je dejal nadškof Cvikl.


Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh