Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Cvikl praznoval z duhovniki jubilanti

Za vas piše:
J. S.
Objava: 05. 07. 2023 / 16:23
Oznake: Maša, Praznik, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2023 / 16:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškof Cvikl praznoval z duhovniki jubilanti
Nadškof Cvikl z duhovniki jubilanti. FOTO: Arhiv Nadškofije Maribor

Nadškof Cvikl praznoval z duhovniki jubilanti

Na praznik slovanskih blagovestnikov Cirila in Metoda so se v mariborski stolnici ob tamkajšnjem nadškofu Alojziju Cviklu zbrali letošnji jubilanti. Zahvalne slovesnosti so se udeležili zlatomašnik Martin Bezgovšek, Franc Pečnik, dr. Jože Urbanič, dr. Ivan Rojnik, Ivan Holobar, Mirko Ružič in Rudi Koželnik.

Za štirideset let duhovništva so se zahvalili nadškof, msgr. Alojzij Cvikl, Marijan Veternik, mag. Franc Kejžar in Janko Strašek. Srebrnomašnike sta zastopala Janko Babič in Dušan Todorovič. Za prvo desetletje duhovništva se je zahvalil Jure Sojč. Nekaj duhovnikov jubilantov se je opravičilo in so bili z nami povezani v molitvi.

Nadškof se je v pridigi duhovnikom zahvalil za njihovo zvestobo in prehojeno pot. Dejal je, da je vsak duhovnik prinašalec Božje tolažbe in blagoslova. Ob posvečenju so prav vsi v posvetilnih besedah slišali: »Zato te prosimo, Gospod, podeli takih pomočnikov tudi naši slabosti, saj jih potrebujemo toliko več, kolikor slabotnejši smo.« V nagovoru se je oprl tudi na slovanska blagovestnika in zbrane duhovnike spodbudil, naj sveta brata posnemajo v gorečnosti in želji po prinašanju vesele novice prav vsem ljudem.



Nalaganje
Nazaj na vrh