Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Scicluna pridruženi tajnik Kongregacije za nauk vere

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 11. 2018 / 08:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2018 / 11:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Scicluna pridruženi tajnik Kongregacije za nauk vere

Sodeloval bo predvsem pri preiskavi primerov spolnih zlorab v Cerkvi.

Papež Frančišek je malteškega nadškofa Charlesa Scicluno imenoval za pridruženega tajnika Kongregacije za nauk vere, ki je med drugim pristojna za preiskave primerov spolnih zlorab v Cerkvi. S tem se pridružuje vodstveni ekipi, katere člani so še prefekt kongregacije kardinal Luis Francisco Ladaria Ferrer, tajnik nadškof Giacomo Morandi in njegov namestnik p. Matteo Visioli.

Kot so včeraj sporočili iz Vatikana, Scicluna ostaja na položaju malteškega nadškofa, kamor je bil imenovan februarja 2015. 59-letni cerkveni dostojanstvenik je posebni vatikanski preiskovalec za primere spolnih zlorab; posebej odmevna je bila njegova podrobna preiskava februarja letos v Čilu, kamor je Scicluno poslal papež Frančišek, potem ko je ob obisku te latinskoameriške države slišal ogromno pritožb na ravnanje tamkajšnjih škofov in duohovnikov.

Nadškof Scicluna je dejavni član Kongregacije za nauk vere že od leta 2002; tam se je najprej ukvarjal s t.i. »težkimi kaznivimi dejanji« (delicta graviora), med katere sodijo predvsem spolne zlorabe. Kot tedanji prefekt Kongregacije za nauk vere je kardinal Joseph Ratzinger v začetku leta 2005 Scicluno zadolžil za preiskavo očitkov proti ustanovitelju Kristusovih legionarjev, p. Marcialu Macielu Degolladu (1920-2008).

Vir: Kathpress / CNA
Foto: YouTube

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh