Zapri
Iskanje

Nadškof v Riu: Svetovni dan mladih zaradi protestov ni ogrožen

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 24. 06. 2013 / 07:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Nadškof v Riu: Svetovni dan mladih zaradi protestov ni ogrožen

Nadškof v Riu: Svetovni dan mladih zaradi protestov ni ogrožen
»Protestniki imajo podobne želje kot udeleženci svetovnega dne mladih.«
Varnost svetovnega dne mladih, ki ga v brazilskem Riu de Janeiru prirejajo konec letošnjega julija, po mnenju tamkajšnjega nadškofa Oranija Joao Tempeste ob trenutnih protestnih akcijah v mestu in po vsej Braziliji ni ogrožena. Po pogovoru s pristojnimi je nadškof prepričan, da prebivalci 'na svetovni dan mladih z vseh strani gledajo kot na izredno pozitivno prireditev', proti kateri protesti ne bodo usmerjeni, kot je po navedbah nemške katoliške agencije KNA pojasnil nadškof. Cerkveni dostojanstvenik je pozdravil proteste, ki 'v smislu svetovnega dne mladih prav tako kličejo po spremembah v družbi'.

Minuli teden je okoli 300.000 ljudi v Riu protestiralo proti korupciji in visokim cenam javnih prevozov, pa tudi za izboljšanje izobraževalnega in zdravstveno-varstvenega sistema. Med protesti je prišlo do nasilnih spopadov s policisti. Na doslej največjih demonstracijah v protestih, ki v Braziliji trajajo že dlje kot pol meseca, se je na ulicah po vsej državi zbralo več kot milijon Brazilcev.

Po mnenju nadškofa Tempeste imajo protestniki podobne želje kot udeleženci svetovnega dne mladih: »Svetovni dan mladih je pozitiven dogodek, ki se ga udeležujejo mladi.« Ta mladina ceni krščanske vrednote, 'ki so usmerjene v spremembo sveta s srcem, polnim pravičnosti in miru, s tem pa nudijo drugačen pogled na spremembe, ki jih zahtevajo tudi tukaj v Braziliji'.Svetovni dan mladih, ki se ga bo udeležil tudi papež Frančišek, v brazilskem Riu prirejajo med 23. In 28. julijem letos, na prireditvi pa pričakujejo okoli poltretji milijon udeležencev. Za varnost obiskovalcev bodo skrbeli tako predstavniki policije kot tudi tamkajšnje vojske, so sporočili iz prireditvenega odbora.

Vir: Kathpress
Foto: splet
Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
39,90€ Poglej izdelek: Pot v samoslovenstvo
Nalaganje
Nazaj na vrh