Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Zore blagoslovil obnovljeno cerkev

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 13. 07. 2020 / 08:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.07.2020 / 07:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nadškof Zore blagoslovil obnovljeno cerkev

Na god zavetnikov cerkve v Gornjem Gradu sv. Mohorja in Fortunata je nadškof Zore blagoslovil obnovljeno cerkev.
Prav na god svojih zavetnikov sv. Mohorja in Fortunata, v nedeljo, 12. julija, je v Gornjem Gradu ljubljanski nadškof Stanislav Zore blagoslovil obnovitvena dela, ki so trajala dve leti. Slovesen dogodek so praznovali z mašo in procesijo z Najsvetejšim po parku.

Nadškofove čestitke za obnovo Božje hiše

V pridigi je nadškof Zore dejal, da so obnovitvena dela namenjena in uresničena prav zaradi kristjanov. Čestital jim je za lepoto Božje hiše, ki so jo povečali in utrdili, še bolj pa za duhovno stavbo, ki raste v njih, da lahko gradijo duhovno stavbo družin, iz katere raste hiša župnije, v kateri je Bog in se srečujejo kot kristjani.

»Upam, da zavest pripadnosti tej župniji v resnici nosite s seboj, da vas zaznamuje in pogojuje, da določene stvari v življenju storite zaradi tega, ker ste člani te župnije Mohorja in Fortunata, da se morda kot kristjani in župljani priporočite Mohorju in Fortunatu prav zato, ker sta izbrana za zavetnika vaše župnije, vaše cerkve.«

Na cerkvi so obnovili streho, fasado in zvonik, novo streho pa je dobilo tudi župnišče. Nadškof Zore je čestital tudi vsem tistim, ki so obnovitvena dela vodili in jih izvrševali.

Velikodušnost, zastonjskost in ljubezen

V nadaljevanju je nadškof spregovoril, kako pomembni so korist, dobiček in izkupiček. Delamo, kar se splača, Bog pa ne dela tako. Kot protiutež je omenil druga merila, kot so velikodušnost, zastonjskost in ljubezen.



»Če bi pa skozi to merilo, merilo ljubezni, merili svoja tehtanja in svoje odločitve, koliko stvari bi bilo v našem življenju, ki jih sicer ne bi mogli prešteti, s katerimi se morda ne bi mogli pohvalili pred drugimi, bi pa prinesle zadoščenje mojemu srcu, bi prinesle veselje v mojo družino, bi prinesle radost, polet, pogum v te kraje, v to župnijo. Gre za to, po kakšnih merilih stvari presojamo.« Tudi Marija ni tehtala po tem, kar se splača, ampak po ljubezni, je pridigo končal nadškof.



Nadškof Zore je spomnil tudi na to, da je prav na slovesen dan minilo 33 let, odkar je salezijanec in duhovnik Janez Potočnik v zdaj obnovljeni cerkvi pel novo mašo.

Vir in foto: Vatican News

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh