Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškofijska karitas Maribor prosi za pomoč

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 11. 12. 2020 / 08:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2020 / 14:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nadškofijska karitas Maribor prosi za pomoč

Nadškofijska karitas Maribor prosi za pomoč

Adventno božična akcija Več luči – več upanja za pomoč otrokom.

FOTO: Pexels.


Prek programov pomoči Nadškofijske karitas Maribor so v letu 2020 pomagali 1.573 otrokom. Pomoč se je nanašala na plačilo šolske prehrane, šole v naravi in različnih letovanj, šolskih potrebščin in učne pomoči, pomoč pa je šla tudi otrokom prek programa botrstvo, materinskega doma, ambulante, ljudske kuhinje in donirane hrane.

Več luči – več upanja

V lanskoletni akciji Več luči – več upanja so zbrali 7.118,50 €. V letošnjem letu so se razmere bistveno spremenile, zato so iz navedenega sklada pomagali več kot 400 otrokom predvsem tam, kjer se je zaradi trenutnih razmer (nenadna brezposelnost, izostanek dohodka, bolezen, dolgotrajna bolniška, razpad družine, nepredvidljivi odhodki …) pojavil zaostanek pri plačilu šolske prehrane, oskrbnin v vrtcu ter drugih stroškov šolanja.

Z delom zbranih sredstev so omogočili tudi nadaljevanje izvajanja učne pomoči na Nadškofijski karitas Maribor.

Pomagajte tudi vi

»Potrebe so velike. Zato z akcijo Več luči – več upanja in vašo pomočjo upamo, da bomo lahko nadaljevali z zagotavljanjem pomoči predvsem tam, kjer se starši zaradi nenadnih težav (bolezen, razveza, izguba dohodka) soočajo z veliko stisko zagotavljanja podpore otroku pri pridobivanju znanja. Otrokom iz socialno šibkih družin želimo s primernimi oblikami pomoči omogočiti čim boljše možnosti, da ne bi bili zaradi raznih oblik stisk socialno ali kako drugače izključeni, ter imeli slabših pogojev v kontekstu pridobivanja znanja.« Tako so pri Nadškofijski karitas Maribor zapisali v sporočilu za javnost.

Pomagate lahko tako, da donirate preko TRR, namenite 0,5% dohodnine ali pošljite SMS na 1919 s ključno besedo DAR5 in darovali boste 5 € za otroke v stiski.

K solidarnosti vabijo tudi podjetja, da del sredstev za poslovna darila namenijo za otroke, ter nagovarjajo vse dobre ljudi, da pomislijo ob letošnjih praznikih tudi na otroke, ki večkrat zaspijo v pomanjkanju in velikem strahu. Več o akciji, ki traja od 29. novembra 2020 do 2. februarja 2021, si preberite na tej povezavi.


Preberite še:
- Slovenska Karitas ob ponovni razglasitvi epidemije
- Koncert Klic dobrote 2020
- FOTO: Klic dobrote

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh