Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Naj bo to dom vseh«

Bogomir Štefanič
Za vas piše:
Bogomir Štefanič
Objava: 19. 04. 2023 / 08:18
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2023 / 09:47
»Naj bo to dom vseh«
Borut Pahor, Bogomir Štefanič. FOTO: Tatjana Splichal

»Naj bo to dom vseh«

Eden od gradnikov Pahorjevega predsedniškega desetletja je bil tudi blagoslov njegovih delovnih prostorov v uradu predsednika republike.

Naj mi bo dovoljeno, da ta prispevek začnem osebno in ponudim vpogled v »zakulisje« intervjuja, ki mi ostaja v posebnem spominu.

Bilo je septembra lani, ko sva s fotografinjo Tatjano potrkala na vrata urada predsednika republike. Tik pred začetkom volilne kampanje pred oktobrskim prvim krogom predsedniških volitev smo bili namreč dogovorjeni za poslovilni pogovor s tedanjim predsednikom Borutom Pahorjem, ki je po dveh mandatih že začenjal pospravljati svojo pisarno.

Prvi Družinin intervju s predsednikom republike

Po svoje je bil ta intervju res neobičajna zgodba, ki jo je z njemu lastnim nasmehom že takoj na začetku pospremil tudi sogovornik. Ko sem mu previdno omenil neko nenavadno okoliščino, da je namreč kak novinar Družine prvič prišel v vlogi spraševalca v predsedniški urad, je zavedanje tega dejstva potrdil tudi predsednik Pahor. Smeje je povedal, da je sodelavcem v uradu naročil, naj mu prinesejo v branje dosedanje predse...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh