Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Naj prijateljstvo med nami raste še naprej,' si želi Benedikt XVI.

Objava: 28. 10. 2011 / 15:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Naj prijateljstvo med nami raste še naprej,' si želi Benedikt XVI.

Po mirovnem molitvenem srečanju v Assisiju je papež včeraj v Vatikanu sprejel verske voditelje z vsega sveta.

Papež Benedikt XVI. je mirovno molitveno srečanje v Assisiju označil kot 'nenavaden shod' in 'živahen dokaz usklajenega sožitja'. To srečanje predstavlja na milijarde mož in žena z vsega sveta, ki si goreče prizadevajo za uveljavitev pravičnosti in miru, je papež dejal v svojem nagovoru okoli tristotim predstavnikom dvanajstih svetovnih verstev, enaintridesetih krščanskih Cerkva in nevernih, ki jih je včeraj sprejel v avdienco v Apostolski palači v Vatikanu.

Tovrstna srečanja niso povsem običajna in se zgodijo bolj redko, vendar dokazujejo, da ljudje različnih izročil lahko iz dneva v dan v sožitju skupaj živijo in delajo, je poudaril Benedikt XVI. Kot je pojasnil svetovnim verskim voditeljem, je srečanje v Assisiju znamenje 'prijateljstva in bratstva' med različnimi verstvi, za katerega so si od nekdaj uspešno prizadevali 'pionirji dialoga'. Sveti oče je izrazil željo, da bi to prijateljstvo med verstvi in vsemi ljudmi raslo še naprej, ter upanje, da bi udeleženci assiškega srečanja svoje 'romanje' po poti miru mogli nadaljevati z novim poletom.

Papež je posebej izpostavil vlogo agnostikov, ki so bili na svetovno molitveno srečanje za mir povabljeni prvič. Predstavnikom 'ljudi dobre volje, ki ne pripadajo nobenemu verskemu izročilu, ampak so zavezani iskanju resnice', se je sveti oče zahvalil za udeležbo, s katero so po njegovih besedah 'izrazili svojo željo po izgradnji boljšega sveta'.

Ob zaključku avdience v Apostolski palači je vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone udeležence mirovnega srečanja povabil na kosilo v vatikansko dvorano za avdience. V Assisiju so bili gostje deležni skromnega vegetarijanskega kosila, s čimer so poudarili 'soudeležbo pri trpljenju številnih mož in žena, ki jim ni dano poznati miru' in jim s tem izrazili svojo solidarnost.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh