Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj prostovoljec 2010

Objava: 22. 06. 2011 / 09:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Naj prostovoljec 2010

V kategoriji moški od 20. do 30. leta je na predlog Društva SKAM naziv Naj prostovoljec 2010 prejel Benjamin Tomažič iz Ajdovščine za razvejano delo z otroki in mladimi.

Mladinski svet Slovenije (MSS) je v ponedeljek, 20. junija 2011, na Brdu pri Kranju pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka pripravil prireditev z razglasitvijo najboljših prostovoljcev in prostovoljskih projektov za leto 2010, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. V natečaju je sodelovalo stopetintrideset različnih prijaviteljev, prijavljenih pa je bilo kar stooseminšestdeset posameznikov in oseminpetdeset projektov. Skupno število prijav je bilo dvestošestindvajset.

Naziv Naj prostovoljec 2010 v kategoriji moški od 20. do 30. leta je na predlog Društva SKAM – Skupnost katoliške mladine prejel Benjamin Tomažič iz Ajdovščine za razvejano delo z otroki in mladimi, pri čemer je bil v vodilnih vlogah aktiven tako na lokalnem, nacionalnem kot tudi na mednarodnem nivoju.

V pojasnilu Društva SKAM so zapisali, da je 'Benjamin Tomažič kot član izvršnega odbora Društva SKAM – Skupnost katoliške mladine dejaven v več njegovih projektih. Sodeluje v Slovenski šoli za animatorje, pri projektu Stična mladih in v skupini za sodelovanje z Mladinskim svetom Slovenije. Vedno je pripravljen priskočiti na pomoč.

Poleg aktivnosti v Društvu SKAM – Skupnost katoliške mladine je tudi predsednik Združenja animatorjev Slovenije (ZAO). Znanje matematike deli z vsemi, ki si tega želijo ali ga potrebujejo. Dejaven je pri Frančiškovi mladini. V domači župniji Vipavski Križ deluje v Društvu mladih VOZEL in pri drugih župnijskih dejavnostih. V letu 2010 je organiziral mednarodni misijonski tabor na Tajskem.'

Po besedah Gregorja Kuneja, predstavnika Društva SKAM – Skupnosti katoliške mladine, se v društvu veselijo tega priznanja, saj pomeni potrditev za kakovostno in razvejano pastoralno delovanje, ki mlade spodbuja in usposablja za delo v domačem župnijskem okolju, kot tudi za sodelovanje in vodenje narodnih in mednarodnih projektov.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh