Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj vas besede patra Pija opogumljajo

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 30. 06. 2020 / 12:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.10.2023 / 12:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Naj vas besede patra Pija opogumljajo

Založba Družina želi s knjigo Besede upanja patra Pija opogumljati vse, ki občutijo obup in negotovost.

Založba Družina želi s knjigo Besede upanja patra Pija opogumljati vse, ki občutijo obup, negotovost in v strahu pričakujejo prihodnje dni.

Kljub trpljenju pater Pij ni obupoval, ampak je neomajno zaupal v Kristusa. Zaradi bolečin, uboštva, krhkega zdravja in drugih preizkušenj se je naučil biti pogumen. Govoril je, da »Jezus dopušča vaši duši, da se znajde v suši, temi … Gospod vas želi voditi med trnjem, ker hoče, da bi mu bili podobni.«.

Kljub telesnim in dušnim tegobam je odkrival veliko radost v Bogu. »Iz dolgoletnih izkušenj,« je dejal, »vem, da Jezus nikakor ne bo izbrisal ali ublažil vseh teh darov, ki mi jih je dal doslej. Zato se bom raztegnil na tem križu; spokojno in vedre duše …«

»Ne bojte se za svojo dušo, saj v njej prebiva Jezus«

Navedki v knjigi Besede upanja patra Pija so bili objavljeni v prvem, drugem in tretjem zvezku Pisem patra Pija iz Pietrelcine, v katerih je vodil in spodbujal vernike: »Ne bojte se za svojo dušo, saj v njej prebiva Jezus« (Pisma, I. zvezek).

Stigmatik, mistik in čudodelnik

Sveti Pij (1887–1968) je bil rojen v Pietrelcini v južni Italiji. Leta 1903 je vstopil h kapucinom in sedem let kasneje postal duhovnik. Leta 1916 je bil nastavljen v San Giovanni Rotondo, kjer je ostal do smrti 23. septembra 1968. Leta 1918 je prejel Kristusove rane, ki so krvavele pol stoletja. Bil je mistik in čudodelnik. Goreče je opravljal duhovniško službo, ustanavljal molitvene skupine in postavil sodobno bolnišnico. Za blaženega je bil razglašen 1999, za svetnika pa 16. junija 2002.

Pater Pij je zaupal v Boga in tudi sam opogumljal druge. Naj v uri preizkušenj opogumi tudi vas.


Obiščite nas v naših knjigarnah!

 Informacije in naročila na:

telefon: 01/360-28-28,
e-naslov: narocila@druzina.si
ali prek naše spletne trgovine na
www.druzina.si

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh