Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Naj vera šteje!’

Objava: 29. 04. 2010 / 12:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Naj vera šteje!’

Katoliška Cerkev na Škotskem poziva volilce, naj se udeležijo splošnih volitev in prispevajo svoj glas pri oblikovanju nove vlade

V luči prihajajočih splošnih volitev v Veliki Britaniji v začetku prihodnjega meseca (Britanci bodo novo vlado volili 6. maja) so voditelji katoliške Cerkve na Škotskem izrazili željo, da bi volilci uspeli ‘premagati brezvoljnost’ in se udeležili volitev ter z oddajo svojega glasu prispevali k oblikovanju nove vlade.

Po mnenju kardinala Keitha O’Briena, predsednika Škotske škofovske konference, je izredno pomembno, da se Britanci volitev udeležijo v čim večjem številu. Kardinal je izrazil upanje, da bodo katoličani svoj glas oddali kandidatu, ki zastopa in zagovarja temeljne moralne vrednote, pomembne za vse človeštvo, ter da bodo pri svojem izboru upoštevali smernice škofovske konference, ki v predvolilnem času skuša volilcem nuditi čim več potrebnih informacij.

Škotski prelat je svoje mnenje izrazil ob predstavitvi predvolilne izjave škotskih škofov z naslovom ‘Naj vera šteje!’. Predvolilno sporočilo bo na voljo katoličanom v vseh petstotih župnijah po deželi. Kot so zapisali škofje, se današnji volilci ‘soočajo z drugačnimi političnimi vprašanji kot nekdaj njihovi starši in stari starši’.

Ti svojega glasu nikoli ne bi dali kandidatu, ki ni pripravljen zaščititi nerojenega življenja, ki podpira raziskave na človeških zarodkih ali ki je pripravljen pomagati tistim nesrečnikom, ki želijo storiti samomor. Nikoli ne bi glasovali za kandidata, ki ne zagovarja zakona in družine, s čimer se soočajo današnji volilci. Ne bi glasovali za kandidata, ki podpira sklepanje istospolnih zakonov, pišejo škofje.

Na seznam političnih odločitev, ki za katoličane niso ugodne, škotski škofje še dodajajo kandidate, ki katoliškim agencijam za posvojitve otežujejo in celo onemogočajo njihovo človekoljubno delo, pa take, ki so odkrito sovražni do vseh vrednot, ki so za katoličane pomembne. Starši in stari starši sodobnih volilcev preprosto ne bi bili izbrali kandidata, ki z njimi ni delil temeljnih krščanskih vrednot. Ista naloga čaka sodobne volilce, menijo škofje, saj bo le na ta način mogoče oblikovati družbo, v kateri spoštujejo dostojanstvo vsakega posameznika in življenje samo.

Zato škofje pozivajo, naj vera šteje. Volilcem polagajo na srce, naj izbirajo z vero v zaščito človeškega življenja, z vero v podporo zakonu in družini, z vero v zaščito verske svobode, z vero v zaščito katoliške izobrazbe. Vernikom ne želijo navesti ime stranke, ki naj jo podprejo, ampak želijo ljudi spodbuditi, da bodo sami začutili potrebo in nabrali dovolj potrebnih informacij ter tako glasovali za kandidata, ki najbolje zastopa vrednote, pomembne tako njim kot njihovim staršem.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh