Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

"Najgrša ženska na svetu" je lepa in hvaležna Bogu

Za vas piše:
K.Č.
Objava: 01. 06. 2012 / 18:47
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

"Najgrša ženska na svetu" je lepa in hvaležna Bogu

Lizzie Velasquez ima redek sindrom, katerega glavna značilnost je nezmožnost pridobivanja teže. Čeprav je zaradi izgleda velikokrat tarča posmeha, je za sindrom hvaležna Bogu.

Si predstavljaš, da imaš bolezen, ki jo imata poleg tebe na svetu samo še dva človeka? Takšna »nesreča« je doletela Američanko Lizzie Velasquez. Glavni simptom njenega sindroma je nezmožnost pridobivanja teže. Pri 21 letih in 157 centimetrih tehta le 27 kilogramov in ima 0% telesne maščobe. Lizzie nima nobenih motenj prehranjevanja, pravzaprav pojé več od povprečnega človeka, a to na njeno težo ne vpliva. Zakaj je temu tako, kljub številnim preiskavam ni uspelo dognati še nikomur.


Lizzie s svojim videzom seveda vzbuja pozornost. V šoli je bila večkrat tarča posmeha in žaljivih opazk. Nekoč so šli sošolci celo tako daleč, da so jo v videu, ki so ga objavili na YouTubu, poimenovali »najgrša ženska na svetu«. Lizzie kljub temu svoj sindrom označuje kot največji blagoslov, ki ga ji je lahko namenil Bog. Posmeh jo sicer prizadene, a se zna spopadati z njim. Sebe je sprejela takšno, kot je, in po njenih besedah človeku šele to, da sprejme sebe z vsemi svojimi pomanjkljivostmi, omogoči, da zasije iz njega resnična lepota. Marsikdo bi na njenem mestu izogibal družbi in skrival pred javnostjo, Lizzie pa namesto tega raje nastopa kot motivacijska govornica. V svojih pričevanjih rada pove, da lepota ni definirana z zunanjostjo, pač pa izhaja iz notranjosti in iz tega, za kar nas je ustvaril Bog.

Nalaganje
Nazaj na vrh