Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj«

Za vas piše:
M. M.
Objava: 20. 06. 2022 / 08:13
Oznake: Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2022 / 08:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj«
Namen akcije je umirjanje hitrosti. FOTO: Pixabay

»Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj«

Ker je neprilagojena hitrost še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami, Agencija za varnost prometa v sodelovanju s Policijo danes, 20. junija, začenja drugo od treh letošnjih nacionalnih preventivnih akcij Hitrost, ki bo potekala do nedelje, 26. junija.

To nedeljo bodo Agencija za varnost prometa, Policija, DARS in Zavod Reševalni pas na avtocestnem počivališču Lom izvajali skupno akcijo za ozaveščanje domačih in tujih voznikov o glavnih dejavnikih tveganja za nastanek prometnih nesreč in o pomenu vzpostavitve reševalnega pasu ob zastojih.

Poostren nadzor na izpostavljenih mestih

Policisti bodo v času akcije po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore predvsem na izpostavljenih mestih, kjer je neprilagojena hitrost vzrok za nastanek prometnih nesreč, in na mestih, kjer je lahko zaradi prekoračene hitrosti tveganje za nastanek prometnih nesreč prometnih nesreč večje, kot so strnjena naselja ter bližina vrtcev in šol. »Namen tovrstnih preventivnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah. Vozniki navadno takrat, ko vedo, da poteka nadzor, zmanjšajo hitrost in vozijo bolj varno,« pravijo v Agenciji za varnost prometa.

Terenske akcije v poletnem času

V Agenciji za varnost prometa so sicer letos pripravili novo široko medijsko kampanjo, s katero že od marca opozarjajo na pomen prilagojene hitrosti voznim razmeram, na ustrezno varnostno razdaljo in zaviralno pot. V poletnem času bodo v občinah Novo mesto, Ptuj, Celje, Murska Sobota, Maribor, Kranj in Krško izvedli terensko akcijo s talnimi označbami na dogovorjenih parkirnih mestih.


Napis »NAJHITREJŠI VČASIH NE PRIDEJO NA CILJ«, bo voznike in mimoidoče opozarjal na posledice objestne in tvegane vožnje. Rezultati prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«, ki jih je Agencija za varnost prometa v enoleten brezplačen najem podelila 15 slovenskim občinam, kažejo, da vozniki še vedno krepko presegajo omejitve hitrosti.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh