Zapri
Iskanje

»Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj«

Za vas piše:
M. M.
Objava: 20. 06. 2022 / 08:13
Oznake: Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.06.2022 / 08:22
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

»Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj«

»Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj«
Namen akcije je umirjanje hitrosti. FOTO: Pixabay
Ker je neprilagojena hitrost še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami, Agencija za varnost prometa v sodelovanju s Policijo danes, 20. junija, začenja drugo od treh letošnjih nacionalnih preventivnih akcij Hitrost, ki bo potekala do nedelje, 26. junija.

To nedeljo bodo Agencija za varnost prometa, Policija, DARS in Zavod Reševalni pas na avtocestnem počivališču Lom izvajali skupno akcijo za ozaveščanje domačih in tujih voznikov o glavnih dejavnikih tveganja za nastanek prometnih nesreč in o pomenu vzpostavitve reševalnega pasu ob zastojih.

Poostren nadzor na izpostavljenih mestih

Policisti bodo v času akcije po vsej Sloveniji izvajali poostrene nadzore predvsem na izpostavljenih mestih, kjer je neprilagojena hitrost vzrok za nastanek prometnih nesreč, in na mestih, kjer je lahko zaradi prekoračene hitrosti tveganje za nastanek prometnih nesreč prometnih nesreč večje, kot so strnjena naselja ter bližina vrtcev in šol. »Namen tovrstnih preventivnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah. Vozniki navadno takrat, ko vedo, da poteka nadzor, zmanjšajo hitrost in vozijo bolj varno,« pravijo v Agenciji za varnost prometa.

Terenske akcije v poletnem času

V Agenciji za varnost prometa so sicer letos pripravili novo široko medijsko kampanjo, s katero že od marca opozarjajo na pomen prilagojene hitrosti voznim razmeram, na ustrezno varnostno razdaljo in zaviralno pot. V poletnem času bodo v občinah Novo mesto, Ptuj, Celje, Murska Sobota, Maribor, Kranj in Krško izvedli terensko akcijo s talnimi označbami na dogovorjenih parkirnih mestih.


Napis »NAJHITREJŠI VČASIH NE PRIDEJO NA CILJ«, bo voznike in mimoidoče opozarjal na posledice objestne in tvegane vožnje. Rezultati prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«, ki jih je Agencija za varnost prometa v enoleten brezplačen najem podelila 15 slovenskim občinam, kažejo, da vozniki še vedno krepko presegajo omejitve hitrosti.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh