Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nalivi možni po vsej državi – v bližini Rima močan tornado

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 08. 09. 2022 / 13:45
Oznake: Slovenija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2022 / 14:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Nalivi možni po vsej državi – v bližini Rima močan tornado
Poleg močnejših nalivov opozarjajo tudi pred močnejšimi sunki vetra. FOTO: Fb Neurje.si

Nalivi možni po vsej državi – v bližini Rima močan tornado

Arso opozarja, da bodo po celotni državi možni tudi močnejši nalivi s točo, močnejši piš vetra in udari strel. Z oranžno barvo se je do poldneva obarval zahodni del države, kasneje pa bo tako obarvana cela Slovenija.

Danes lahko ob prehodu fronte (iz zahoda proti vzhodu) pričakujemo nastanek neviht, ki so lahko tudi močnejše narave. Največ pogojev za nastanek močnejših neviht je v območju zarisanem s 1. stopnjo nevarnosti. Ob prehodu fronte bo zapihal okrepljen veter, na morju jugo. 

Nevihte se lahko ponekod razvijejo v krajevna neurja, še posebej na zahodu, jugovzhodu ter jugu države, kjer je največ konvektivne energije


Pestro v Italiji

Neurja so danes povzročila težave v več delih Italije. Iz mesta Civitavecchia blizu Rima in okolice Gardskega jezera poročajo celo o tornadih, obilno deževje pa je povzročilo zemeljske plazove v pokrajini Como v Lombardiji. Marsikje so morali zaradi podrtih dreves posredovati gasilci, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.


Poplave in zemeljski plazovi so med drugim prizadeli mesta Como, Torno in Blevio, kjer so se na stanovanjska območja zlila blato in naplavine. Območje je podobna vremenska ujma prizadela že pred letom dni.

Kupi v trgovini

Angel s kroglo in led lučko- srebrn (Piotr)
Kipi, figurice
6,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh