Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nano-biblija za papeža

Objava: 28. 04. 2009 / 08:56
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nano-biblija za papeža

Papež Benedikt XVI. bo med svojim obiskom v Izraelu v dar dobil celotno Staro zavezo na pol kvadratnega milimetra velikem silikonskem čipu, je povedal fizik Ohad Zohar iz Haife.

S pomočjo nano-tehnologije, razvite pred približno letom in pol, lahko celotno hebrejsko Sveto pismo vgravirajo na štirikotni čip, ‘manjši od zrnca peska’. To miniaturno Sveto pismo je mogoče prebrati le s pomočjo elektronskega mikroskopa.

Svetemu očetu, ki v Sveto deželo odpotuje v začetku maja, bodo miniaturo podarili med srečanjem z izraelskim predsednikom Šimonom Peresom.

Ob omembi najnovejših tehnologij pa naj dodamo, da bo papeževo potovanje v Sveto deželo moč spremljati tudi prek spleta. XII. apostolsko potovanje papeža Benedikta XVI. v Jordanijo in Sveto deželo maja letos bodo na spletnih straneh uradno spremljali Sveti sedež, frančiškanska kustodija v Sveti deželi, Jordanija in Izrael. Frančiškanska kustodija v Sveti deželi je že odprla eno spletno stran, Jordanija jih načrtuje 15 v štirih jezikih, Izrael pa 64 spletnih strani v osmih jezikih, med katerimi bo tudi ruščina.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh