Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napad na katoliško cerkev v Mjanmarju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 05. 2021 / 08:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2021 / 20:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Napad na katoliško cerkev v Mjanmarju
V tej cerkvi so v vojaškem napadu umrle štiri osebe. FOTO: Vatican Media

Napad na katoliško cerkev v Mjanmarju

Štirje mrtvi v napadu vojske na cerkev Srca Jezusovega v zvezni državi Kayah na včerajšnji binkoštni ponedeljek.

V napadu mjanmarske vojske na katoliško cerkev na včerajšnji binkoštni ponedeljek so umrle štiri osebe, poroča avstrijski Kathpress. Cerkev Srca Jezusovega v Kayanthayarju v bližini mesta Loikaw, prestolnice zvezne države Kayah, je bila po navedbah azijske katoliške agencije Ucanews cilj topniškega napada, v katerem je nastala tudi velika gmotna škoda. Skoraj polovica okoli 290.000 prebivalcev Kayaha na vzhodu Mjanmarja na meji s Tajsko je kristjanov.

Na območje cerkve se je minuli konec tedna okoli 300 ljudi zateklo pred spopadi med vojsko in uporniško skupino »People's Defense Force« etnične skupine Kareni. Po navedbah škofije Loikaw je v katoliških cerkvah in samostanih trenutno nastanjenih več tisoč beguncev. V sosednji zvezni državi Shan je vojska na binkoštno nedeljo obstreljevala katoliško cerkev v Pekonu.

Združeni narodi se bojijo humanitarne katastrofe

Po navedbah upornikov proti vojaškemu režimu »Gibanje za civilno nepokorščino« pa je milica pripadnikov »People's Defense Force« v nekaterih krajih v zvezni državi Kayah zanetila požare v hišah kolaborantov z vojsko ter v uradih vladnih ustanov.

Mjanmarska vojska se bojuje na več frontah, proti t.i. »Ethnic Armed Organisations« narodnostnih manjšin, ki so se pridružile uporu proti vojaški hunti. V večinsko krščanski zvezni državi Chin je vojska obstreljevala mesto Mindat, ki se je v zadnjih tednih razvilo v žarišče upora. Združeni narodi se bojijo humanitarne katastrofe v začasnih begunskih taboriščih v gozdovih na vojnih območjih.


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh