Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napad na nadškofijsko rezidenco v sirskem Aleppu

Objava: 29. 08. 2012 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Napad na nadškofijsko rezidenco v sirskem Aleppu

Nadškof Jeanbart je zatočišče poiskal pri bratih frančiškanih v Aleppu, kasneje pa je odpotoval v Libanon.

V spopadih v severnosirskem mestu Aleppo je bila napadena in oropana tudi rezidenca grško-katoliškega (melkitskega) nadškofa Jeana-Clementa Jeanbarta. Kot je poročala vatikanska misijonska tiskovna agencija Fides, naj bi po navedbah redovnikov v Siriji do napada prišlo minuli četrtek.

Nekaj ur pred napadom, napadalci zaenkrat niso znani, je nadškof s svojim vikarjem in nekaj duhovniki rezidenco zapustil, kot je agencija Fides navedla besede nekega frančiškanskega patra. Nadškof Jeanbart je zatočišče poiskal pri bratih frančiškanih v Aleppu, kasneje pa je odpotoval v Libanon.

V nadškofijski rezidenci so našli vlomljena vrata, manjkajo pa določeni predmeti, kot so denimo računalniki in predvajalniki.

V spopadih med uporniki in vojsko v starem mestnem predelu Aleppa so v minulih dneh poškodovali tudi maronitsko škofovsko rezidenco. Napaden je bil še bizantinski muzej, pri čemer je bilo poškodovanih več razstavljenih predmetov in ikon.

Napad na melkitsko rezidenco naj bi izpeljale ‘neidentificirane skupine’, ki želijo sirsko ljudstvo vplesti v verske in sektne spore, je agencija Fides navedla neimenovani katoliški krajevni vir. Vse pogosteje se pojavljajo islamski borci iz tujine, vahabiti in salafisti, ki s pustošenjem skušajo ohromiti socialno sestavo sirske družbe.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh