Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napad na zagovornike življenja

Objava: 29. 04. 2009 / 08:12
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Napad na zagovornike življenja

V Španiji je skupina sedmih mladostnikov minulo soboto grobo napadla štiri člane organizacije ‘Pravica do življenja’, ko so zbirali podpise proti sprejetju zakona o splavu, ki ga podpira španska socialistična vlada.

Tiskovna predstavnica organizacije zahteva, naj vladni uradniki v španski provinci Galiciji napad obsodijo, napadalce pa privedejo pred roko pravice. Po njenih besedah smo ‘zopet priče pomanjkanju argumentov s strani tistih, ki zagovarjajo najradikalnejše rešitve: nestrpnost in nasilje nimata kaj iskati v državi, ki ji vladajo zakoni’.

Dodala je, da se je napad zgodil potem, ko se je ministrica za enake možnosti, Bibiana Aido, ponorčevala iz vseh, ki niso podprli reforme zakona o splavu in jih označila za ‘fundamentaliste’. Gesta ministrice naj bi pričala o tem , da premore zelo malo preudarnosti, ki naj bi bila odlika vsakega voditelja, še posebej takrat, ko naj bi preprečevali nasilje ekstremističnih skupin, kakršna je napadla člane organizacije ‘Pravica do življenja’.

Predsednik spletne strani organizacije ‘Pravica do življenja’ je izrazil solidarnost z napadlimi aktivisti in dodal, da ni pomembno, če jim nasprotniki grozijo in jih napadajo – člani organizacije se ne bodo ustavili. Dejanja, kot je bil napad na zbiralce podpisov, le utrjujejo njihovo prepričanje, ki ga zagovarjajo na miren način in v skladu s pravico do svobode govora, za razliko od napadalcev, ki svoje prepričanje želijo vsiliti z nasiljem.

Jaime Dias, eden izmed napadenih aktivistov, je v bolnišnici, kjer okreva za posledicami napada, izjavil, da ga napad ni prestrašil. Še naprej bo sledil svoji vesti in če bo potrebno, bo zopet odšel na ulico zbirat podpise. Zatrjuje, da ga nihče ne bo utišal z nasiljem.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh