Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napišite zgodbo o Miklavžu!

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 04. 12. 2013 / 13:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Napišite zgodbo o Miklavžu!

Založba Družina vse mlade med 13. in 30. letom starosti vabi, da se vključite v literarni natečaj Mladi za otroke.
Literarni natečaj Mladi za otroke

Napišite zgodbo o Miklavžu!

Založba Družina vse mlade med 13. in 30. letom starosti vabi, da se vključite v literarni natečaj Mladi za otroke. Napišite zgodbo o Miklavžu, ki se dogaja v sodobnem času v našem okolju. Prepustite domišljiji prosto pot in se vživite v otroke, stare med 5 in 8 let. Vaša pripoved naj jim pričara prijetno vzdušje in jim posreduje prave vrednote. Dolga naj bo največ 15 tisoč znakov s presledki vred.

Pravila natečaja

Avtorice in avtorji lahko na natečaj prijavite samo dela, ki še niso bila objavljena.
Napisana morajo biti v slovenskem jeziku. Delo, ki ga prijavljate, ne sme sodelovati še v kakšnem drugem natečaju.

Natečaj je anonimen. Svojo zgodbo pošljite nepodpisano, natisnjeno na formatu A4, pisava Times New Roman, velikost črk 12, razmik med vrsticami 1,5. Vsak izvod mora biti opremljen s šifro. Priložite tudi posebno kuverto, ki mora biti označena z isto šifro kot besedilo zgodbe. V njej založbi posredujte svoje ime in priimek, datum rojstva, naslov stalnega bivališča, elektronski naslov in telefonsko številko.

Vaše zgodbe bomo zbirali na naslovu: Založba Družina, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana; pripišite »Natečaj Mladi za otroke«. Skrajni rok za oddajo besedila je 1. marec 2014.

Strokovna komisija bo med prispelimi zgodbami izbrala najboljšo. Komisijo sestavljajo pisateljica Mateja Gomboc, urednica Mavrice Melita Košir, predstavnica Slovenskega katehetskega urada Simona Jeretina, direktor založbe Družina Tone Rode in članici knjižnega uredništva Jerica Jerman ter Mojca Purger. Če bo najboljša izbrana zgodba izpolnila pričakovane kriterije kakovosti, jo bo založba dala ilustrirati profesionalnemu ilustratorju in jo objavila v knjižni obliki.

Pritožba na izbor ni mogoča. Naročnik natečaja vsem avtorjem, katerih dela ne bodo nagrajena, zagotavlja, da prejetih besedil ne bo reproduciral, predelal ali javno objavil. Prejetih izvodov zaradi anonimnosti natečaja tudi ne bo vračal.


Več informacij:

Knjižno uredništvo založbe DRUŽINA
Krekov trg 1
1000 Ljubljana

E-naslov: knjige@druzina.si

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh