Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napoved maš slovenskih škofov na praznik Marijinega vnebovzetja

Objava: 09. 08. 2011 / 13:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 6 minut
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Napoved maš slovenskih škofov na praznik Marijinega vnebovzetja

Slovenski škofje bodo pri mašah na veliki šmaren obnovili izročitev slovenskega naroda Materi Božji, kar so prvič storili leta 1992.

Slovenski škofje bodo pri mašah na veliki šmaren obnovili izročitev slovenskega naroda Materi Božji, kar so prvič storili leta 1992.

Na predvečer Marijinega vnebovzetja 14. avgusta in na sam praznik 15. avgusta bodo maše darovali po navedenem razporedu.

Televizijski prenos maše na praznik Marijinega vnebovzetja

Na prvem programu Televizije Slovenija bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 10. uri neposredni prenos maše iz župnije Marijino Celje (Lig) v koprski škofiji. Mašo bo daroval župnik iz Ročinja Jožef Mikuš, ki je tudi soupravitelj župnije Marijino Celje (Lig).

Škofija Celje

V župnijski in romarski cerkvi sv. Marije Zvezde v Novi Štifti pri Gornjem Gradu bo v nedeljo, 14. avgusta 2011, ob 19. uri slovesno sveto mašo daroval mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek. Po maši bo okrog cerkve procesija z Marijinim kipom in lučkami.

V romarski cerkvi Marijinega obiskanja v Petrovčah bodo v nedeljo, 14. avgusta 2011, ob 19.30 slovesne večernice z mašo in procesijo z Marijino podobo. V ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 10. uri bo slovesno mašo daroval celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek.

V župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Olimju bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 9. uri slovesna procesija z Najsvetejšim in kipom Marije, spremljevalke po vasi Olimje. Pri procesiji bo sodelovala godba na pihala s Svétine. Po procesiji bo slovesno sveto mašo ob somaševanju duhovnikov daroval ljubljanski stolni prošt Jožef Lap. Pri maši bo prepeval domači pevski zbor, ki ga bo na orglah spremljala organistka Angela Tomanič.

Škofija Koper

Ob 499-letnici Marijinega prikazanja v Strunjanu in ob prazniku Marijinega vnebovzetja bodo v župnijah Izola, Piran in Strunjan letos že sedmo leto zapored pripravili procesijo z barkami.

V cerkvi Marije Alietske v Izoli bodo v soboto, 13. avgusta 2011, ob 19.30 sprejeli Strunjansko Marijo, ob 20. uri pa bosta sledila sveta maša in petje litanij Matere Božje. Po maši bo procesija s strunjansko Marijo v župnijsko cerkev sv. Mavra v Izoli.

V cerkvi sv. Mavra v Izoli bo v nedeljo, 14. avgusta 2011, od 9. do 17. ure potekalo češčenje Strunjanske Marije. Ob 17. uri bodo Marijo iz cerkve sv. Mavra prenesli na severni pomol v Izoli. Sledila bo procesija z barkami iz Izole v Strunjan, ki jo bo vodil koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak. V procesiji bo sodeloval Pihalni orkester Šentjernej.

Romarji iz Pirana na Podlanici in drugih plovilih bodo ob 17. uri odpluli pod Strunjanski križ ter pričakali procesijo z Marijinim kipom iz Izole, plovbo v Strunjan do novega pomola pri »Lambadi« pa bodo nadaljevali v konvoju.

V Strunjanu bo ob 18.30 sprejem Strunjanske Marije na pomolu pri Lambadi, nato pa sprevod do strunjanske cerkve Marijinega prikazanja. Sodelovali bodo gasilci iz PGD Krkavče. Slovesna maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak, bo ob 19.30, ob 20.30 pa bo procesija z lučkami do Strunjanskega križa ter molitev za ribiče in pomorščake. Na slovesnosti bodo sodelovali združeni pevski zbori Istrskega pastoralnega območja.

V baziliki Marijinega vnebovzetja na Sveti Gori bo v nedeljo, 14. avgusta 2011, ob 20. uri sveto mašo daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Škof bo po maši vodil tudi procesijo z milostno podobo svetogorske kraljice in lučkami. V ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 10. uri bo sveto mašo daroval koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak.

V podružnični cerkvi Matere Božje, Tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 10. uri sveto mašo daroval koprski škof msgr. Metod Pirih. Škof Pirih bo ob 19. uri sveto mašo daroval v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kopru.

Nadškofija Ljubljana

V župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kranju na Primskovem bo v nedeljo, 14. avgusta 2011, ob 19.30 kardinal dr. Franc Rode daroval mašo, po njej pa bo vodil tudi procesijo z lučkami.

V narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 10. uri ljubljanski nadškof metropolit msgr. Anton Stres daroval praznično sveto mašo, med katero bodo obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji materi Mariji. Nadškof Stres bo ob 16. uri slovesno sveto mašo daroval v župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Novi Štifti na Dolenjskem.

V največjem romarskem središču v Indiji bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 11. uri na grobu apostola Tomaža sveto mašo daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik. Somaševalo bo več škofov. V južnem delu Indije živi največ katoličanov.

V župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Lescah, bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 17. uri slovesno sveto mašo daroval kardinal dr. Franc Rode.

V župnijski cerkvi Kristusovega učlovečenja v Dravljah bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 17. uri romarski shod, ki ga bo vodil upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran.

Nadškofija Maribor

V župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Jarenini bo v nedeljo, 14. avgusta 2011, ob 19. uri sveta maša na predvečer Marijinega praznika, ki jo bo daroval upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Franc Kramberger in med katero bo tudi obnovitev posvetitve slovenskega naroda Mariji.

V baziliki Marije Zavetnice na Ptujski Gori bo v nedeljo, 14. avgusta 2011, ob 19. uri molitvena ura, ob 20. uri pa sveta maša. Po maši bodo pete litanije Matere Božje in procesija z lučkami. S polnočno mašo se bo začelo molitveno bdenje, ki bo trajalo do jutra. V tamkajšnji baziliki bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 10. uri slovesna sveta maša, ki jo bo daroval mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek. Med mašo bo obnovitev posvetitve slovenskega naroda Mariji, po njej pa bodo pete litanije Matere Božje.

V podružnični cerkvi Matere Božje na Homcu pri Slovenj Gradcu bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 10. uri praznična sveta maša, ki jo bo daroval upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Franc Kramberger.

V župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja na Prihovi bo v ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 10. uri praznična sveta maša, ki jo bo daroval upokojeni ljubljanski nadškof msgr. Alojz Uran.

Škofija Murska Sobota

V župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Turnišču bo v nedeljo, 14. avgusta 2011, ob 10.30 sveta maša, po njej pa bo v Jeričevem domu ob župnijski cerkvi blagoslov in odprtje razstave oblek Turniške Marije z naslovom: Marijo prosim, Marija je izprosila. Obenem bodo odprli tudi razstavo 21. mednarodnega arhivskega raziskovalnega tabora 2011. Ob 20. uri bo sveta maša, po kateri bo procesija z Marijinim kipom. Sledilo bo celonočno bdenje, med katerim bo maša tudi opolnoči. V ponedeljek, 15. avgusta 2011, ob 10. uri bo sveta maša, ki jo bo daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Škofija Novo mesto

V novomeški škofiji bodo s praznovanjem Marijinega praznika začeli v nedeljo, 14. avgusta 2011, ob 20. uri s procesijo z baklami, ki se bo začela v župnijski cerkvi na Čatežu in bo potekala do cerkve marijinega vnebovzetja na Zaplazu. Sveto mašo bo daroval generalni vikar prelat Božidar Metelko. V ponedeljek,15. avgusta 2011, ob 10. uri bo osrednja škofijska slovesnost, ki jo bo vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

Razpored bogoslužij ob letošnjem velikem šmarnu objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh