Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napoved okrepljenega boja proti nezakonitim prehodom čez Rokavski preliv

Za vas piše:
M. M.
Objava: 25. 11. 2021 / 10:49
Oznake: Nesreča, Predsednik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.11.2021 / 10:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Napoved okrepljenega boja proti nezakonitim prehodom čez Rokavski preliv
Fotografija je simbolična. FOTO: Pexels

Napoved okrepljenega boja proti nezakonitim prehodom čez Rokavski preliv

Potem ko je v včerajšnjem brodolomu v Rokavskem prelivu po zadnjih podatkih umrlo 27 migrantov, ki so želeli iz Francije priti v Veliko Britanijo, sta francoski predsednik Emmanuel Macron in britanski premier Boris Johnson napovedala okrepljen boj proti smrtonosnim prehodom naj tej migrantski poti.

Po poročanju tujih tiskovnih agencij je šlo za eno najbolj smrtonosnih nesreč na tej migrantski poti. Voditelja obeh držav sta se strinjala, da je tragična izguba življenj močan opomnik, da je treba ohraniti vse možnosti za ustavitev teh smrtonosnih prehodov in zlomiti poslovni model kriminalnih združb, navedba francoske tiskovne agencije povzema STA.

Rokavski preliv ne bo pokopališče

Kot je poudaril francoski predsednik Macron, Francija ne bo dovolila, da Rokavski preliv postane pokopališče ter obljubil, da bo »storjeno vse, da se najdejo in obsodijo odgovorni« za brodolom ob obali Calaisa. Francoski notranji minister Gerland Darmanin je povedal, da je med umrlimi pet žensk in deklica, zaradi tihotapljenja ljudi čez Rokavski preliv pa so aretirali štiri osumljence.

Rekordno število prihodov migrantov

Znano je, da se južna obala Anglije že nekaj mesecev sooča z rekordnimi prihodi migrantov, ki prečkajo Rokavski preliv. Kot navajajo britanske oblasti, je letos v prvih desetih mesecih ta preliv prečkalo približno 22.000 beguncev in migrantov.



Nalaganje
Nazaj na vrh