Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napoved svetih maš slovenskih škofov na praznik vseh svetih

Objava: 28. 10. 2011 / 14:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Napoved svetih maš slovenskih škofov na praznik vseh svetih

Praznik je izraz vere Cerkve, da so poleg javno razglašenih in zapisanih svetnikov v koledarju svetništvo dosegli tudi drugi neimenovani možje in žene vseh časov.

V katoliški Cerkvi 1. novembra obhajamo slovesni in zapovedani praznik vseh svetih. Na Vzhodu je Cerkev praznik obhajala že v 4. stoletju, prek Galije pa se je v 9. stoletju praznovanje razširilo tudi v zahodno Cerkev. Praznik je izraz vere Cerkve, da so poleg javno razglašenih in zapisanih svetnikov v koledarju svetništvo dosegli tudi drugi neimenovani možje in žene vseh časov.

Na praznik vseh svetih bodo maše po vseh slovenskih župnijah, popoldne pa bodo molitve za verne rajne v cerkvah in na pokopališčih. Slovenski škofje imajo predviden naslednji razpored prazničnih slovesnosti:

Celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek bo daroval slovesno sveto mašo v celjski stolnici sv. Danijela ob 10. uri. Ob 15. uri bo imel molitve za rajne na celjskem mestnem pokopališču.

Koprski ordinarij msgr. Metod Pirih bo ob 10. uri daroval sveto mašo v rojstni župniji Lokovec, ob 15. uri pa bo maševal in vodil molitev za rajne na pokopališču v Kopru.

Koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak bo ob 15. uri daroval sveto mašo na pokopališču v Piranu. Sledila bo molitev za rajne.

Ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres bo ob 14.15 pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo na ljubljanskih Žalah vodil molitev, ob 15. uri pa bo v cerkvi Vseh svetih daroval praznično sveto mašo. Po maši bo na duhovniških grobovih opravil molitve za rajne.

Ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik bo ob 9. uri daroval sveto mašo v ljubljanski stolni cerkvi sv. Nikolaja, ob 20. uri pa bo v cerkvi Vseh svetih na Žalah vodil molitveno srečanje.

Ljubljanski nadškof v pokoju msgr. Alojz Uran bo na praznik vseh svetih maševal v župnijski cerkvi Šmartno pod Šmarno goro ob 9. uri.

Mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Marjan Turnšek bo ob 10. uri daroval sveto mašo v cerkvi na pokopališču na Pobrežju v Mariboru.

Mariborski upokojeni pomožni škof msgr. dr. Jožef Smej bo ob 11. uri daroval sveto mašo v župnijski cerkvi pri Sveti Ani v Slovenskih Goricah.

Murskosoboški ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf bo ob 15. uri daroval sveto mašo na pokopališču v Murski Soboti.

Novomeški ordinarij msgr. Andrej Glavan bo ob 9. uri maševal v novomeški stolni cerkvi sv. Nikolaja, ob 14. uri pa bo praznično sveto mašo daroval v Srebrničah.

Razpored svetih maš slovenskih škofov na praznik vseh svetih objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Foto: Wikipedia

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh