Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Napravimo svet pravičnejši«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 08. 08. 2016 / 08:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Napravimo svet pravičnejši«

»Napravimo svet pravičnejši«

Papež je kristjane pozval k družbenemu in naravovarstvenemu udejstvovanju.

Med včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja je papež Frančišek kristjane pozval k družbenemu in naravovarstvenemu udejstvovanju. »Pričakovanje blažene večnosti nas ne odvezuje od prizadevanj za pravičnejši in življenju prijaznejši svet«, je sveti oče dejal na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Ravno upanje na nebeško plačilo bi moralo kristjane spodbuditi, da bi si prizadevali za izboljšanje življenjskih pogojev na zemlji, »predvsem za naše najšibkejše brate in sestre«, je prepričan papež.



Številne krivice, nasilje in vsakdanje grozote izhajajo iz želje, da bi gospodovali nad življenji drugih ljudi, je bil kritičen papež Frančišek. Zemeljske dobrine bi morali uporabljati brez navezanosti in sebičnosti, »po Božji logiki, logiki pozornosti do drugih, po logiki ljubezni«. Ob smrti namreč noben človek ne bo ničesar odnesel na drugi svet. »Pomislite: mrliški prt nima nobenih žepov«, je vernike opozoril sveti oče.

Ob koncu nagovora je papež pozval še k molitvi za sirske brate in sestre, saj iz Sirije še naprej prihajajo vesti o številnih civilnih žrtvah vojne, med katerimi je tudi veliko otrok.

Vir: Kathpress / RV
Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh