Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje

Za vas piše:
K. C.
Objava: 28. 12. 2015 / 11:26
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje

Ob prazniku nedolžnih otrok se v molitvi spomnimo na vse nerojene otroke, tiste, ki jim grozi splav, in na njihove starše.
Ob prazniku nedolžnih otrok, ki se jih spominjamo danes, 28. decembra, zavod Božji otroci vabi k zaznamovanju Narodnega dne molitve za nerojeno človeško življenje. Še posebej se danes v molitvi spomnimo na vse nerojene otroke, splavljene in tiste, ki jim grozi splav, ter na njihove starše, ki doživljajo stisko.

Praznik nedolžnih betlehemskih otrok

Slovenska škofovska konferenca je leta 2012 na pobudo Sveta katoliških laikov določila 28. december za narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje. Cerkev sicer na ta dan že vse od 5. stoletja obhaja tudi praznik nedolžnih betlehemskih otrok. Ta izvira iz pripovedovanja evangelista Mateja. Kralj Herod se je po novici, da se je rodil judovski kralj, to so mu sporočili modri z vzhoda, tako prestrašil za svojo oblast, da je sklenil v Betlehemu in okolici umoriti vse dojenčke moškega spola.

Prav letos je Založba Družina v sodelovanju izdala knjigo Novo upanje po splavu, v kateri so o tej težki odločitvi spregovorili starši in strokovnjaki.

Kupi v trgovini

Akcija
Po Božji podobi
Duhovna rast
29,90€ 24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh