Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nasilje ne sme nadomestiti demokracije

Objava: 28. 11. 2012 / 13:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nasilje ne sme nadomestiti demokracije

Izjava Komisije Pravičnost in mir ob nasilnih mariborskih protestih.

Na proteste, ki jih je v Mariboru spremljalo nasilje, se je z izjavo, ki jo v nadaljevanju objavljamo v celoti, odzvala Komisija Pravičnost in mir pri Slovenski škofovski koferenci.

»V Komisiji Pravičnost in mir z zaskrbljenostjo spremljamo odzive na nedavne nasilne proteste, ki so v Mariboru potekali v ponedeljek, 26. novembra 2012 in v manjšem obsegu v torek, 27. novembra 2012 tudi v Ljubljani. Vsaka oblika nasilja je nesprejemljiva, saj le-to spodkopava spoštovanje človekovih pravic, demokracijo in delovanje pravne države. V takšnih položajih je potrebno vedno upoštevati osnovna načela demokracije, ki vključujejo medsebojno spoštovanje, dialog in dosledno odpoved nasilnim sredstvom.

Nasprotujemo politizaciji nasilnih protestov s strani nekaterih družbenih skupin in zlorabi nasilja v politične namene. Državljane, nevladne organizacije, medije in državne oblasti spodbujamo in vabimo, da v času gospodarske in socialne krize pristopijo k skupnemu iskanju rešitev ter takšnemu političnemu dialogu, ki bo preprečil morebitne nove pojave nasilja.«

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh